web analytics

Middelbare scholieren naar Dag van de Roosendaalse Democratie

Zo’n 700 leerlingen van middelbare scholen worden deze week betrokken bij ‘De Dag van de Roosendaalse Democratie’. Daarvoor zijn er woensdag- en donderdagochtend bijeenkomsten in The Loods en Innovitapark aan de Oostelijke Havendijk (Stadsoevers). Deze dag wordt georganiseerd op initiatief van de gemeenteraad en heeft als doel ‘om jongeren in aanraking te laten komen met de lokale politiek en ze te inspireren om, op wat voor manier dan ook, hun stem te laten horen’.

Graffiti en discussie
Op deze ochtenden maken de leerlingen van het vmbo, havo en vwo VWO kennis met de lokale politiek door middel van enkele interactieve onderdelen, zoals een graffiti workshop, een discussie over lokale zaken met raadsleden en een afsluitend debat.

Tot 13:00 uur

Op woensdagmorgen 23 oktober komen 330 vmbo-leerlingen van Da Vinci College (150) en JTC (180) naar de Dag van de Roosendaalse Democratie, op donderdagmorgen 24 oktober 370 havo/vwo-leerlingen van
Nobertus Gertrudis Lyceum (180) en JTC (190). Beide dagen start het programma om 08:30 uur en duurt tot uiterlijk 13:00 uur

Lokale politiek
Het programma wordt om 08:50 geopend. Op woensdag door met burgemeester Han van Midden en donderdag door wethouder van Ginderen in samenspel met cabaretière Christel de Laat. De kennismaking met de lokale politiek is in het Innovitapark, de graffiti workshop in de nabijgelegen The Loods. In het laatste uur is er een afsluitend debat onder begeleiding van Nick Schoemaker van het Debatinstituut. Dit aan de hand van dezelfde stellingen.