web analytics

Middagje jazz op het sfeerstrand (25 nov)

Zondag 25 november staat het Sfeerstrand aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal in het teken van oude stijl jazz en dixieland. Vanaf 15.00 uur treden er twee bands op: de Hugger Mugger Jazzband en de Ferrymen Jazzband. Zij nemen de bezoekers mee naar de basis van de jazzmuziek. De entree is gratis.

West-Brabant
De Hugger Mugger Jazzband is in 2010 begonnen als een band van enthousiaste muzikanten uit de regio West-Brabant, maar vooral uit Breda. Door een initiatief van Joop van Gool kwamen muzikanten bij elkaar, die samen oude stijl jazzmuziek wilden maken en optreden tijdens het Jazzfestival. Plezier staat voorop. Het repertoire bestaat nu uit oude stijl swing standards. De repetities vinden plaats in Boerke Verschuren (het Ginneken), de bakermat van de oude stijl jazz.

Enkele leden hebben ook meegedaan aan de Roosendaal 750 Jamsessies onder leiding van Ton van der Geijn. Daar heeft vooral de banjospeelster Donna Magermans veel indruk gemaakt.
Bezetting: Joop v. Gool (bas); John van Nijnatten (drums); Donna Magermans (banjo); Kees v.d. Veeken (trombone); Ton Vingerhoeds (trompet); Charel Habets (alt-en sopraansax); Huug Moerland (alt- en sopraan sax en zang); Jack de Jongh (baritonsax) en Bart Schuurmans (piano).

Vierhoeven
De Ferrymen jazzband is een band die zich voornamelijk richt op de oude jazz van de eerste helft van de 20e eeuw en dixieland. De band is rond 1980 ontstaan op tennispark Vierhoeven. De groep met ‘aanhang’ is een hechte vriendengroep geworden, die ook buiten de optredens en repetities samen dingen organiseert. Het doet hun naam een eer aan, om zoals gewoonlijk nu eens niet te repeteren aan de Roosendaalse Vliet, maar een geweldig optreden op deze locatie, te mogen verzorgen.
Bezetting: Frans van Haren (klarinet en altsax); Geert Hoppenbrouwers (trompet,zang); Ton van Beers (piano); Roel van Oosterwijk (tenor- en sopraansax); Rienus Kouters (tenorsax); Toon Schuurbiers (trombone); Wijnand Hollander (gitaar en elektrische bas); Ad Luijkx (blaasbas); Rob Hagenaars (drums); Jacqueline Hollander (zang).