web analytics

Meezingkoor Spek en Bonen heet voortaan Wouw Vocaal

Het meezingkoor Spek en Bonen uit Wouw heet voortaan ‘Wouw Vocaal’. Die naam past beter bij het repertoir dat het koor momenteel zingt.

In 2003 werd na een oproep in diverse streekkranten het meezingkoor Spek en Bonen opgericht. Er was nog geen dirigent en ook waren er geen muzikanten om het koor te begeleiden. Eén van de leden speelde accordeon en zo werd er wat meegezongen. In 2005 werd de vereniging Spek en Bonen officieel opgericht en vond de eerste officiële ledenvergadering plaats. In 2008 werd besloten om de begeleiding door muzikanten te stoppen en te vervangen door CD’s en later muziekbanden. Ook kwam er een professionele dirigent in de persoon van Flavio Pavone.

Dameskoor
De nieuwe aanpak door Flavio tilde het koor naar een hoger level. Helaas waren er te weinig mannen (bas)stemmen en in 2014 werd besloten als dameskoor verder te gaan. De mannen gingen op een wachtlijst tot er voldoende zijn om weer mee te doen… Het repertoire van oudhollandse meezingers werd uitgebreid met buitenlandse liedjes zoals bijvoorbeeld uit musicals The Lion King, Grease en Mama Mia. Steeds vaker werd duidelijk dat de naam Spek en Bonen niet meer passend was.

Naamlied
Het vijftienjarig jubileum werd deze maand aangegrepen om op zoek te gaan naar een nieuwe naam. Alle leden hebben voorstellen ingediend en daarna is met het hoogst aantal stemmen de nieuwe naam ‘Wouw Vocaal’ gekozen. Er werd een naamlied geschreven dat op het jubileumconcert voor het eerst werd gezongen. Met kleine accessoires zoals bijvoorbeeld jungle-shawls weten de koorleden zich steeds mooi te presenteren en daar zijn ze maar wat trots op. Ook via de Rabobank Clubkas Campagne is dit jaar een bedrag binnengehaald, wat natuurlijk een mooi jubileumgeschenk was.

Nieuwe stemmen
Het koor is doorlopend op zoek naar nieuwe stemmen om het koor te versterken. Wie graag zingt, is welkom ook te komen kijken en luisteren bij één van de repetities op de woensdagavond vanaf 20.00 uur in zaal Schutterij van café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61 in. Informatie is ook op de website te vinden.

❯ Website Wouw Vocaal