web analytics

Meer dan 2600 bomen en struiken geplant op Boomfeestdag in Roosendaal

Op het net door Natuurmonumenten aangekochte heideperceel op Visdonk hebben de leerlingen van klas 7a van basisschool Kroevendonk woensdag 14 maart in het kader van de Nationale Boomfeestdag samen met wethouder Saskia Schenk – Dekkers hard, enthousiast en fanatiek gewerkt. De 25 leerlingen hebben een groot gedeelte van de 2600 bomen en struiken die daar komen, geplant. Waaronder eiken, lijsterbessen en vlieren.

Saskia Schenk: ‘Dit project is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en brengt het belang van de natuur goed onder de aandacht van kinderen. En hoe mooi is het niet, dat deze kinderen later kunnen zeggen dat ze een nieuw bos hebben aangeplant. Onze gemeente voert al jaren een actief beleid (Verbindend Groen) als het om bomen gaat. Daar past deze actie helemaal in.’

Schoolplein De Lavoor
Op basisschool Lavoor aan de Heulberg werd op kleinere schaal aan Boomfeestdag aandacht besteed. Daar werden op het nieuwe schoolplein vier bomen (krenten en prunussen) geplant door de leerlingen, die daarbij een prachtig bomenlied ten gehore brachten.

Rondom de bomen zijn speciale bankjes neergezet door de kinderen. De wethouder opende daarna met twee leerlingen het vernieuwde schoolplein.

Verbindend Groen
In Roosendaal stonden in 2013 zo’n 43.000 bomen. In vier jaar tijd groeide dat uit tot 47.000 exemplaren. Dat heeft te maken met ‘Verbindend Groen’, de nota waarin is opgenomen dat bomen die verwijderd moeten worden, zoveel mogelijk gecompenseerd worden. Dat kan op dezelfde plek zijn, maar kan dit niet, dan worden er op andere locaties nieuwe, en eventueel extra bomen geplant.

Foto boven: Op het nieuwe schoolplein van De Laoor werden vier bomen geplant. Foto Christian Traets