web analytics

‘Meer corona-patiënten in Bravis dan in andere Brabantse ziekenhuizen’

De afgelopen dagen is de situatie wat corona betreft in ziekenhuis Bravis ‘enigszins gestabiliseerd’. Vrijdagmorgen 29 januari werden in het Bravis ziekenhuis 54 patiënten met bewezen corona verpleegd, van wie 10 op de Intensive Care.

‘Wij hebben meer coronapatiënten dan de andere ziekenhuizen in Brabant. Door patiënten over te plaatsen, hoe vervelend ook, kunnen we de covid-druk verdelen, waardoor we ook in onze regio het operatieprogramma weer kunnen uitbreiden’, voegt Bravis hier aan toe.

Operatieprogramma vanaf 1 februari
Volgende week wil Bravis twee extra operatiekamers in Roosendaal in gebruik gaan nemen. Deze twee extra operatiekamers worden ingezet voor orthopedische ingrepen (knie- en heupoperaties), voor urologie, en een aantal patiënten van gynaecologie en plastische chirurgie. In totaal zijn er dan 10 operatiekamers opengesteld. Dit is uiteraard onder voorbehoud.

‘Alle patiënten die in aanmerking komen voor een operatie, worden door ons op de hoogte gebracht. Men hoeft zelf geen contact met het ziekenhuis op te nemen’, zegt Bravis.