web analytics

Meegalmen op festival ‘Mooi was die Tijd’ (27 juli)

Op zaterdag 27, een dag voor het Blommenkinders Festival, is in het Vrouwenhof in Roosendaal het festival ‘Mooi was die Tijd’. Een titel van een van de bekendste hits van Corry Konings en dat is geen toeval. Het festival is één groot ‘oh ja-festival’ met sterren uit die tijd. Behalve Corry Konings komen onder andere ook Bonny St.Claire, Ria Valk, Imca Marina, Frank en Mirella, Jacques Herb en Jan Boezeroen. Ja, dat wordt meezingen!

En ook Jan Koevoet en Petra van Zundert en Anita van de Rapsodies staan op het podium, waarop een dag later de acts van Blommenkinders staat. Een mooie line-up, met hitmakers van toen, van wie verscheidenen herinneringen aan West-Brabant hebben, zoals Corry Konings (in Breda geboren) , Jacques Herb en Jan Boezeroen. Het kon wel eens druk worden in het Vrouwenhofpark.

Galmen
Bij elkaar waren deze artiesten goed voor wel zo’n 150 hits, rekenden de organisatoren uit. Corry Konings, die dit jaar haar vijftigjarig artiestenjubileum viert, soorde in die vijftig jaar alleen al een hit of veertig. ‘Mooi was die tijd’ is overigens ook de titel van haar biografie, die door Evert Santegoeds werd geschreven. En met de veel besproken Bonnie St. Claire kon half Nederland ‘Dokter Bernhard’ en ‘Bonnie kom je buiten spelen’ meegalmen.

Zevenbergen
En wat te denken van ‘Manuela’ van de ooit in Zevenbergen wonende Jacques Herb, dat in 1971 de beste verkochte single was? Zevenbergen speelde trouwens ook een rol in het leven van Jan Boezeroen; die is daar geboren. Vooral ‘De Fles’ is bij velen blijven hangen. In de jaren zeventig denderde West-Brabantse Jan met dat nummer de hitlijsten binnen.

Jack Jersey
Ook het duo Frank en Mirella heeft een West-Brabants verleden. De (overleden) Roosendaalse zanger Jack Jersey staat te boek als ontdekker van het duo. Die adviseerde het duo Nederlands te gaan zingen in plaats van Engels. En toen kwamen de hits. Zanger Frank Mortiers is vanaf het begin de Frank, die nu met zijn vierde ‘Mirella’ optreedt. De meeste hits en hitjes zijn gescoord met de originele Mirella, Mirella Jacobs. Sinds 2013 is Francis van den Berg de ‘Mirella’.

Worstjes
Ria Valk heeft ook een hele rits hits op haar naam staan sinds ze ooit doorbrak met ‘Rocking Billy’en ‘Ik wil een comboy als man’. Later scoorde ze verscheidene carnavalshits. Haar ‘Ik heb worstjes op mijn borstjes’ klonk tijdens menig carnavalsfeest en niet alleen in 1975.

Jan Koevoet
Imca Marina, ook wel de koningin van de homo’s genoemd, scoorde in 1963 met haar debuut ‘Soerabaja’ meteen een dikke nummer één hit. Daarna volgden meer klassiekers als Harlekino, Viva Espana, Vino, Santo Domingo.
Anita van de Rapsodies ging na jaren met The Rapsodies te hebben opgetreden, op de solo-toer en zette zichzelf met ‘Die Kleine Merel’ meteen goed op de kaart!
Jan Koevoet & Petra van Zundert zijn in de relatief korte tijd dat ze samen optreden erg populair geworden in het West-Brabantse. Met passie en plezier weten zij hun publiek te boeien. Soms als duo, maar ook solo,

Spoorboekje Mooi Was Die Tijd:
17.00 – 17.30 Anita van de Rapsodies
17.40 – 18.10 Jan Koevoet en Petra van Zundert
18.20 – 18.50 Jacques Herb
19.00 – 19.30 Jan Boezeroen
19.40 – 20.10 Imca Marina
20.20 – 20.50 Frank en Mirella
21.00 – 21.30 Ria Valk
21.40 – 22.10 Bonnie St.Claire
22.20 – 22.50 Corry Konings

❯ Website Mooi Was Die Tijd
❯ E-tickets Mooi Was Die Tijd

De klassiekers
Anita van de Rapsodies – Klassieker: Die Kleine Merel
Jan Koevoet en Petra van Zundert – Klassieker: Met Je Muts In De Wind
Jacques Herb – Klassiekers: Manuela, Een Man Mag Niet Huilen
Jan Boezeroen – Klassiekers: De Fles, Ze Zeggen, Vondel Was Goed
Imca Marina – Klassiekers: Viva Espana, Harlekino, Vino, Santo Domingo
Ria Valk – Klassiekers: Hou Je Echt Nog Van Mij, Rocking Billy?, Janus Pak Me Nog Een Keer, Ik Wil Een Cowboy Als Man, Als Ik De Golven Aan Het Strand Zie, Dan Moet Je Mijn Zuster Zien, De Liefde Van De Man Gaat Door De Maag, Leo.
Bonnie St.Claire – Klassiekers: Clap Your Hands And Stamp Your Feet, Waikiki Man, Voulez Vous, Dokter Bernhard, Bonnie Kom Je Buiten Spelen, I Won’t Stand Between Them, Sla Je Arm Om Me Heen, Pierrot
Corry Konings – Klassiekers: Vaarwel, ik zal geen traan om je laten, Mijn Stil Verdriet, Huilen Is Voor Jou Te Laat, Rozen Die Bloeien, Jij Weet Toch Wel Wat Liefde Is, Je Moedertje, Adio Adio Adio, Ik Krijg Een Heel Apart Gevoel Van Binnen, Mooi Was Die Tijd

Toegangsprijzen
Bij de voorverkoopadressen € 14,00 Einde voorverkoop: vrijdag 26 juli
E-ticket verkoop € 15,00 (incl. € 1,00 servicekosten) Einde voorverkoop: 26 juli.
Aan de kassa € 18,00 – Kaartverkoop aan de kassa start op 27 juli om 16.00
Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding hebben gratis entree.

Voorverkoopadressen:
Roosendaal
VVV, Markt 71
De Boekenwurm, Molenstraat 91

Etten Leur
Café De Klomp, Oude Bredaseweg 4

Bergen op Zoom
Primera, Zonneplein 2
Primera Ernest, Bloemendaal 56