web analytics

MEC inspireert kinderen voor ontdekkingtocht in de natuur

MEC Roosendaal heeft afgelopen week het ’50 Dingen boekje’ uitgereikt aan leerlingen van verscheidene basisscholen in Roosendaal. Daarin staan 50 natuurbelevenissen ‘die je gedaan moet hebben voor je twaalfde’. “We zien dat kinderen nu heel veel binnen zitten in deze lockdown. Daarom hopen we kinderen met dit boekje te inspireren om op ontdekkingstocht naar buiten te gaan,” vertelt Maggy van den Aker van MEC Roosendaal.


Checklist

Het boekje is als een checklist bedoeld voor kinderen en hun ouders over wat er allemaal buiten te beleven is. Denk aan speuren naar sporen (zoals pootafdrukken of veren), hutten bouwen in het bos, een nachtwandeling maken, allerlei materialen buiten verzamelen en daar een natuurkunstwerk van maken, bramen plukken, vogels en vlinders spotten of een schat verstoppen en er zelf een schatkaart bij tekenen.

Gastlessen
MEC Roosendaal geeft regelmatig gastlessen op scholen over natuur en milieu. Maggy van den Aker: “Aangezien we momenteel niet op scholen mogen komen door de corona, hebben we dit boekje gemaakt om kinderen te inspireren om lekker naar buiten te gaan en avonturen te beleven.”

Foto boven: Ook leerlingen van De Fakkel kregen het 50 dingen-boekje van MEC Roosendaal (Foto MEC Roosendaal)

❯ Website MEC Roosendaal