web analytics

Mannen met GHB en amfetamine aangehouden op A58

Een man (31) uit Dordrecht en man (41) uit Etten-Leur zijn donderdagavond 19 oktober bij een tankstation aan de A58 ter hoogte van Rucphen aangehouden. In de auto van het tweetal lag GHB en een van de mannen had amfetamine op zak.

De auto van de verdachten werd rond 23.45 uur aan de kant gezet. De auto bleek niet gekeurd en niet verzekerd te zijn. De agenten vroegen de 31-jarige bestuurder om zijn legitimatie. De man overhandigde een legitimatiebewijs dat niet van hem bleek te zijn. Omdat de verdachte een zenuwachtige en verdachte indruk maakte, besloten de agenten hem met een handboei vast te zetten aan een hekwerk, zodat ze veilig en rustig de auto en verdachten konden controleren.

Uit een schoudertasje van de verdachte kwam amfetamine tevoorschijn. Daarop is de man aangehouden voor het opgeven van een valse naam, valselijk gebruik maken van een identiteitskaart en het overtreden van de opiumwet. Nadat zijn identiteit was vastgesteld bleek dat de man bovendien nog 118 dagen gevangenisstraf uit moest zitten.

De twee agenten doorzochten de auto en vonden daarbij verschillende gereedschappen en twee flesjes met daarin GHB. Daarop is de bijrijder ook aangehouden voor het overtreden van de opiumwet. Het tweetal is ingesloten voor verder onderzoek. De drugs zijn in beslag genomen.