web analytics

Man uit Sprundel gooit agent op de straat

Op het Binnenhof in Sprundel is maandagavond 17 sepgtember laat een agressieve man aangehouden die een agent op de straat had gegooid. De betrokken agent moest zich onder dokterbehandeling stellen en heeft aangifte gedaan. De dader is naar een cellencomplex gebracht.

Dat gebeurde allemaal na een melding van een brand aan een poort van een woning op het Binnenhof rond 23.30 uur. Agenten kwamen ter plaatse om de situatie in ogenschouw te nemen. Zij werden op agressieve wijze te woord gestaan door een inwoner van de straat. Die vertelde de agenten op niet mis te verstane wijze dat hij de daders van de brandstichting zelf wel zou aanpakken.

De agenten probeerden hem tot rede te brengen, maar de man was hier niet vatbaar voor. Op een gegeven moment ontstond zelfs een handgemeen tussen hem en de agenten. Een van de agenten werd door de man op de grond gegooid en raakte gewond. Hierop hebben de politiemensen assistentie gevraagd van andere collega’s die in de buurt waren.

De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij dinsdag verder gehoord over de feiten die hem ten laste zijn gelegd.
Er is ook een aangifte gedaan van brandstichting en de politie zal de brandstichting ook onderzoeken. Medewerkers van het team Forensische Opsporing gaan technisch onderzoek doen.

Onacceptabel
‘De agenten die bij het incident ter plaatse kwamen hebben geprobeerd om de situatie op een rustige manier onder controle te brengen. Omdat de aangehouden verdachte dermate agressief was lukte dit op een gegeven moment niet meer en escaleerde de situatie. De man is aangehouden omdat hij de openbare orde verstoorde en geweld tegen een politieagent pleegde. Geweld tegen politiemensen is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteert de politie niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners’, aldus reageert de politie op de gebeurtenis.