web analytics

Man probeert agent te wurgen op Markt in Roosendaal

In de nacht van zaterdag op zondag 11 februari is een 30-jarige man uit Velsen-Noord op de Markt in Roosendaal aangehouden voor recalcitrant gedrag en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. ‘Tijdens zijn aanhouding heeft hij geprobeerd één van de betrokken agenten te verwurgen’, meldt de politie.

Omstreeks 00.30 uur stonden twee agenten op de Markt toezicht te houden op het uitgaanspubliek. Zij merkten op dat de verdachte bij een buitenbar voor een café enkele meisjes lastig viel. Hij sloeg met een vuist op een statafel en schopte er nog eens hard tegenaan. Vervolgens werd hij door één van de agenten op zijn gedrag aangesproken. De man negeerde het verzoek om zijn identiteitsbewijs te tonen. Ook niet na de waarschuwing dat hij dan aangehouden zou worden.

Laatste uur
Wat begon als een normale aanhouding, mondde vervolgens uit in stevig verzet en een zeer hachelijke situatie voor één van de agenten. Tijdens het onder controle brengen van de man wist deze een arm om de nek van de agent te klemmen en hem te verwurgen. Omdat de verwurging om zijn nek zo strak werdt aangetrokken dacht de agent dat zijn laatste uur geslagen had.
Razende man

Meerdere agenten schoten te hulp en wisten de razende man uiteindelijk met veel moeite in de boeien te slaan. Zelfs het gebruik van pepperspray had geen effect op zijn verzet. De onfortuinlijke agent wist zich uiteindelijk los te rukken en kwam naar adem snakkend weer bij zinnen. Op het bureau werd hij nagekeken door een GGD-arts. Aan het incident heeft hij een spierscheuring in een kuit, een stijve nek en een schorre stem overgehouden. Bij een andere agent is een hoofdwond behandeld.

Poging doodslag
De verdachte is voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Uit een ademanalyse en een drugstest blijkt dat hij onder invloed van beide was. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd. ‘Een zeer ernstig fei, dat nog eens verzwaard wordt doordat een agent hierbij het slachtoffer is’, aldus de politie.