web analytics

Man (34) uit Schijf in Vincentiusstraat aangehouden voor gevaarlijk rijden en drugsbezit

De politie heeft maandagavond 27 mei in de Vincentiusstraat in Roosendaal een 34-jarige man uit Schijf aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag en drugsbezit. Hij had in Roosendaal verschillende bijna-botsingen veroorzaakt, terwijl hij 120 – 130 reed waar maximaal 50 is toegestaan. De auto is beslag genomen, de man is in een cellencomplex ondergebracht.

Het verhaal begon maandagavond rond 22:00 uur toen een automobilist meldde dat hij werd achtervolgd door een kleine donkere auto. De bestuurder van deze auto zou hem een vuurwapen hebben laten zien tijdens de achtervolging.

Een centralist van het Operationeel Centrum hield contact met de melder en kon diens positie steeds doorgeven aan de politiemensen die op de melding af gingen. Agenten troffen de melder op een parkeerplaats bij Bosschenhoofd. De kleine donkere auto reed niet meer achter de melder, maar was de snelweg A58 op gegaan.

Agenten zagen de auto rijden op de A58 ter hoogte van Bosschenhoofd. De auto reed met hoge snelheid en slingerend. Dit gedrag hield de bestuurder ook nog aan toen hij de bebouwde kom van Roosendaal in reed. In de Leemstraat in Roosendaal gaven de agenten hem een stopteken. Hieraan voldeed de bestuurder niet, hij ging nóg harder rijden en veroorzaakte met dit gedrag verschillende ‘bijna-aanrijdingen’ en gevaarlijke situaties. De auto reed tussen de 120 en 130 km/u terwijl 50 was toegestaan.

In de Vincentiusstraat in Roosendaal zetten de bestuurder de auto stil en probeerde hij er rennend vandoor te gaan. Dit lukte hem niet, want een van de agenten was sneller en kon hem aanhouden. Tijdens zijn vlucht zagen de agenten dat de man een flesje weggooide, dit bleek later GHB te zijn.

De auto waarin de man reed is in beslag genomen, evenals het flesje GHB. Uit onderzoek bleek dat de 34-jarige man uit Schijf reed zonder geldig rijbewijs. Dit was al ingevorderd wegens eerdere overtredingen. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex en hij zal daar worden gehoord.