web analytics

Man (32) gooit stoeptegel door ruit politiebureau Roosendaal

Een 32-jarige man geeft woensdagochtend 10 juni een ruit van het politiebureau aan de Nieuwstraat in Roosendaal vernield dor er een stoeptegel door te gooien. De verdachte wist te ontkomen, maar is later toch aangehouden voor dit feit.

Een 32-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd die ochtend omstreeks 08.00 uur het bureau uitgezet wegens wangedrag. Toen hij buiten stond, pakte hij een stoeptegel en gooide die tegen een van de ruiten van het gebouw. Agenten zijn meteen op zoek gegaan naar de man, maar hij wist te ontkomen.

Later die ochtend meldden omstanders dat een man iemand bedreigde met een mes op het Stationsplein in Roosendaal. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hielden de verdachte van de bedreiging aan. Eenmaal op het bureau herkenden collega’s de man als de vernieler van die ochtend. Omdat er niemand aangifte deed van de bedreiging, werd de verdachte voor dit feit weer in vrijheid gesteld. Op last van de Officier van Justitie hielden agenten de 32-jarige man echter meteen weer aan voor de vernieling van de ruit.

De Pool is in verzekering gesteld en wordt donderdag gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.