web analytics

Maar drie wedstrijden van Blauw-Wit Basketball

Afgelopen weekend kwamen alleen Heren1 en beide MannenU16-teams in actie. De andere teams hebben een paar weekenden vrij. Heren 1 verloor van de ongeslagen koploper BC Virtus, de mannen van U16-2 namen een ruime overwinning mee naar huis en U16-1 moest het door een groot verschil in trainingsinspanningen afleggen in Weert.

Heren1 speelde zaterdag 23 februari in Werkendam tegen BC Virtus, de ongeslagen koploper van hun 1e Divisie-competitie. Hoewel Blauw-Wit in het eerste kwart en ook na rust aardig basketball liet zien, hadden ze geen enkel moment de illusie om te kunnen winnen. De efficientie per aanval lag simpelweg veel te laag. Via 18-11, 40-16 en 67-30 kwam de eindstand op 77-44.

MannenU16-2
kwam in actie in Steenbergen tegen Simple Dribble. Blauw-Wit had geen enkel probleem met de zone-defense van de thuisploeg. In de eerste kwarten vielen de scores nog niet zo goed, maar na rust kwamen de Roosendalers op stoom en konden ze uiteindelijk een ruime 14-70 overwinning meenemen naar huis.

MannenU16-1 ging op bezoek bij BAL Basketball Academy Limburg in Weert. Waar eerdere treffens met grote cijfers verloren werden, liep het nu helemaal niet onaardig. Blauw-Wit bleef nam een snelle voorsprong en hield die bijna het gehele 1e kwart vol, 30-27. In het 2e kwart ging BAL los en wist enkele keren de voorsprong tot 13 punten te vergroten, waarna Blauw-Wit toch tot 5 punten kon terugkomen.

Bij 53-44 gingen teams rusten. Ook na rust bleef Blauw-Wit goed in het spoor en eigenlijk werd de wedstrijd pas in het laatste kwart beslist. Blauw-Wit heeft laten zien dat ze hun plek in de 2e Divisie verdienen. Het verschil in trainingsinspanningen, twee keer per week trainen versus 5 keer per week van de thuisploeg, werd op het veld wel duidelijk. Eindstand 98-74.

Komend weekend carnaval in plaats van Basketball. In het weekend van 9/10 maart komen bijna alle teams weer in actie.

❯ Website Basketball Blauw-Wit Roosendaal