web analytics

Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal

Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Bezorgd
De burgemeester is ‘verbaasd, teleurgesteld en bezorgd’ over de berichten dat er mensen zijn die deze avond vanaf 18:00 uur willen gaan rellen op de Nieuwe Markt. ‘Uit voorzorg is vandaag de weekmarkt versneld opgeruimd en sluiten een aantal winkelcentra eerder de deuren. Vanzelfsprekend sta ik in nauw contact met de politie en het openbaar ministerie over het bewaken van de openbare orde en veiligheid van iedereen. We zijn voorbereid’, aldus de burgemeester.

Noodverordening
De noodverordening voor het centrum betekent:
– Niemand zich mag ophouden in dat gebied zonder redelijk doel;
– Niemand mag zijn of haar gezicht bedekken;
– Verbod op samenscholing;
– Verbod op vuurwerk en wapens (messen, vuurwapens, stenen, stokken etc.).

Dringend beroep

‘Er gelden strikte regels voor iedereen. Overtreders van de noodverordening of een ander misdrijf kunnen rekenen op strafvervolging, gaan de schade vergoeden en roepen sowieso een strafblad over zichzelf af. Ik doe echter een dringend beroep op ieders gezond verstand. Laat onze mooie stad niet het decor van rellen en schade worden. Ik begrijp de frustraties van mensen die balen van de coronamaatregelen heel goed. Het dagelijks leven in tijden van corona is voor iedereen zwaar. We snakken met z’n allen weer naar onze vrijheid en minder zorgen om corona.
Maar jezelf boos maken en vervolgens gaan rellen, vernielen of eigen rechter spelen helpt niemand iets. Daar schiet je niets mee op en het maakt de situatie alleen maar erger en langdurig’