web analytics

Maand omrijden vanwege werk aan kruising Laan van België

UPDATE – Vanaf 11 september begint het verkeer in Roosendaal écht te merken dat de stad bezig is met de aanleg van een nieuwe centrumring. Dan wordt de kruising Laan van België/Laan van Luxemburg aangepakt en is dit druk bereden stuk van de stadsring niet berijdbaar. Er is een omleiding uitgedacht die een beetje doet denken aan de Périphérique.

Die omleiding gaat vanaf de Burgemeester Freijterslaan linksaf via de Stationsstraat, Brugstraat en Boulevard en rechtsaf via Laan van Brabant, Pres. Kennedylaan, Burgemeester Schneiderlaan en Antwerpseweg. Het werk aan de kruising duurt van 11 september tot 14 oktober. Ook hier komt een gescheiden fietspad.

De gemeente laat weten dat onder andere de verkeerslichtin stallatie wordt vervangen. Daarnaast wordt ook een stukje van de Laan van Luxemburg aangepakt. Het eerste gedeelte van de Laan van Luxemburg wordt tot en met de T-kruising met de Doctor van Dregtstraat ingericht tot een eenrichtingsverkeerrijbaan met gescheiden fietspad. De verwachting is dat de werkzaamheden in totaal ongeveer 13 weken gaan duren.

Op maandag 21 augustus is begonnen met de Kloosterstraat. Na de zomer van volgend jaar moeten alle werkzaamheden voor de nieuwe centrumring klaar zijn.

Kenmerken van de nieuwe centrumring, die ook wel ‘een strik om de binnenstad’ wordt genoemd, zijn: grotendeels eenrichtingsverkeer met meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen.

❯ Meer over de Centrumring in Roosendaal


omleiding