web analytics

Lustrumeditie van Bier- en Spijsroute op 27 okt

De Bier- en Spijsroute van een aantal horecabedrijven uit de binnenstad van Roosendaal is aan zijn eerste lustrum toe. Die vindt plaats op zondag 27 oktober bij de deelnemende zaken de Sjoes, Het Wapen van Roosendaal, Eetcafé de Raatskelder, bruin café Jaxx en De Moriaan.

Deze cafés serveren een klein gerechtje met een bijpassend bier in een proefglas (15 cl.) De culinaire biertocht start om 14.30 uur en eindigt omstreeks 19.00 uur, zodat de deelnemers ongeveer 45 minuten in elk café kunnen genieten van het geserveerde gerechtje met een bijpassend glas bier en dus ongeveer 15 minuten overhoudt om naar het volgende café te wandelen.

Vijf routes
Kaarten voor deze vijfde culinaire biertocht door de binnenstad van Roosendaal zijn te bestellen via een webpagina (zie hieronder) voor 34,50 euro. Om te zorgen dat de deelnemers steeds goed over de vijf deelnemende zaken worden verdeeld, is een slim systeem bedacht door één van de zaken als startpunt op te geven. Dat levert een kaart op met een bepaalde looproute. Er zijn dus vijf looproutes om de deelnemers steeds over de zaken te verdelen. De zaken liggen op loopafstand van elkaar, zodat de deelnemers eenvoudig van café naar café kunnen lopen. Dat gebeurt overigens onder begeleiding van een gids van het Roosendaalse Biergilde.

‘Het is voor de cafés een uitgelezen mogelijkheid om gezamenlijk te laten zien wat de Roosendaalse horeca in huis heeft’, aldus de organisatie. Mocht er een (start)café zijn uitverkocht met de beschikbare kaarten, dan kan men altijd proberen bij één van de andere cafés een kaart te bemachtigen.

De deelnemende cafés zijn:
de Sjoes, Markt 16
Het Wapen van Roosendaal, Markt 9
Eetcafé de Raatskelder, Markt 20
Bruin Café JaxX, Molenstraat 60
De Moriaan, Tongerloplein 9

Kaarten:
❯ Kaarten lustrum Bier- en Spijsroute