web analytics

Lintjes met terugwerkende kracht uitgereikt

Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft vrijdagmorgen 3 juli de lintjes uitgereikt die tijdens de Lintjesregen op 24 april niet konden worden uitgereikt vanwege de toen geldende corona-beperkingen. De burgemeester bracht de lintjes thuis bij Koen Schoenmakers in Roosendaal en Cobi van Steekelenburg-van Galen in Wouw.
S
Het was dit jaar in verscheidene opzichten een bijzondere Lintjesregen in Roosendaal. Door de corona konden de lintjes niet worden opgespeld en er ‘vielen’ er dit jaar slechts twee in de hele gemeente Roosendaal. Een opmerkelijk gering aantal. Voor de gelukkigen bleef het die dag beperkt tot een telefonische bekendmaking en een forse bos bloemen.

Beiden zijn benoemd in de Orde van Oranje Nassau. Cobi van Steekelenburg van Gaalen (74) krijgt de onderscheiding vooral voor haar werk voor stichting Cumawo in Wouw. Koen Schoenmakers (54) is in Roosendaal een bekend figuur vanwege zijn werkzaamheden in het carnaval (onder andere nar geweest), en door zijn betrokkenheid bij onder andere IQ-Aarmoei-nieke (secretaris), Thor, Skoor, De Gildezonen en de scouting.

Foto: De gedecoreerden hebben nu dan eindelijk de lintjes. (Foto gemeente Roosendaal)