web analytics

Lintje voor Marleen Farla (72) van Alliance Française

Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft maandagavond 21 juni een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Marleen Farla (72) uit Roosendaal. Dit gebeurde tijdens de Fête de la Musique van de Alliance Française in de Paterstuin achter de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade in Roosendaal. Sinds 2000 organiseert Alliance Française Roosendaal elk jaar op 21 juni een sprankelend feest vol Franse muziek.

De Alliance Française is een onafhankelijke culturele instelling die in 1883 in Parijs werd opgericht met als doel het bevorderen en verspreiden van de kennis van de Franse taal en cultuur. Wereldwijd is de Alliance Française te vinden in 134 landen, met bijna 800 plaatselijke afdelingen..

Mevrouw Marleen Farla zet zich al vanaf 2005 met veel enthousiasme in voor deze instelling. In de functie van secretaris heeft zij door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd zowel binnen de Alliance Française Roosendaal, als landelijk. Ze is een van de drijvende krachten van de instelling

Daarnaast was mevrouw Farla van 1986 tot en met 1993 lid van de Ouderraad van Basisschool de Blokwei. Dit was een relatief kleine school met een zeer actieve ouderraad. De ouderraad organiseert op school onder meer de Sinterklaas activiteiten, activiteiten rondom Kerstmis, Carnaval en andere activiteiten op school.

Vanwege haar inzet, nauwe betrokkenheid en langdurige verdiensten in de ondersteuning bij de Alliance Françaiseis ze benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-
Nassau.