web analytics

Lintje voor Jacques Broos (67) van Stichting Kortendijk

Bij gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Stichting Kortendijk heeft burgemeester Jacques Niederer woensdagavond in ’t Dijksteeke een lintje opgespeld bij Jacques Broos (67), die al sinds 2003 actief is voor de stichting als voorzitter en penningmeester. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Aan de ontwikkelingen en het in stand houden van het wijkhuis heeft Broos volgens de burgemeester een belangrijke bijdrage geleverd. ‘En dat is niet altijd een gemakkelijke opgave. Want het is hard werken om een buurthuis draaiende te houden, voldoende vrijwilligers te vinden en ze ook te motiveren’, aldus Niederer.

Naast de activiteiten voor wijkcentrum ‘t Dijksteeke is Broos ook nog actief of actief geweest voor andere verenigingen en organisaties. Zo was hij van 1995 tot 2001 voorzitter van Harmonie Roosendaal. Verder was hij gedurende 10 jaar actief als secretaris en penningmeester voor de tennisvereniging Vierhoeven en was hij lid van de Stichting Kunstmaand, waar hij de subsidies beheerde en medeorganisator was van verschillende activiteiten.

’t Dijksteeke is een wijkhuis, waar zo’n 40 vrijwilligers actief zijn en waar jaarlijks 40.000 mensen een bezoek aan brengen. De focus ligt op activiteiten met een sociaal maatschappelijk karakter,
temeer ook de sociale partners in het wijkhuis gevestigd zijn. Er wordt bijvoorbeeld opvang geregeld voor eenzamen, ouderen en mindervaliden. Daarnaast is er intensief contact met de scholen in de wijk met betrekking tot buitenschoolse opvang.

Het Dijksteeke heeft ook het convenant lezen en schrijven ondertekend en richt zich nu op de laaggeletterden in de wijk. Al deze activiteiten zijn gratis, dus om de exploitatie rond de krijgen
worden de ruimten in het wijkhuis ook commercieel verhuurd.

 

Een gedachte over “Lintje voor Jacques Broos (67) van Stichting Kortendijk

  • donderdag 15 november 2018 om 17:10
    Permalink

    Jacques was geen voorzitter van Harmonie Orkest Roosendaal (HOR) maar van Harmonie Roosendaal, de opvolger van de PTT harmonie.

Reacties zijn gesloten.