web analytics

Lintje voor Ersa-filmer en -bestuurder Ruud Scheidel (72)

Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal heeft dinsdagavond 27 november bij filmclub Ersa in Mariadal een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Ruud Scheidel (72), de voorzitter van de filmclub. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De huidige voorzitter is niet alleen een enthousiast lid, maar ook al langere tijd bestuurslid van Esra, dat staat voor Eerste Roosendaalse Smalfilm & Video Amateurs. Hij is als filmer bij vele evenementen betrokken en organiseert regelmatig filmprojectie bijeenkomsten, zoals bij de Alliance Française en ook filmprojectie-bijeenkomsten voor niet leden van ERSA over lokale of regionale thema’s.

Samen met zijn mede-filmers is hij nauw betrokken bij Roosendaal 750 jaar. Alle activiteiten, die in het kader van Roosendaal 750 jaar zijn georganiseerd, zijn door Ersa op film vastgelegd. ‘Een enorme klus, waarbij u de onmisbare schakel was tussen de Stichting en Ersa om alles in goede banen te leiden’, aldus de burgemeester.

Scheidel is ook lid van de organisatie van het landelijke NOVA festival en voorzitter van NB80, een provinciale organisatie van filmclubs.

Naast het filmen was hij van 1984 tot en met 1996 nog actief als penningmeester van Judovereniging ‘De Kroeven ‘82’ en organiseerde hij toernooien en een uitwisseling mat Vannes (Bretagne, Frankrijk).