web analytics

Lifeline door Heerle, Wouw en Roosendaal

Het leek donderdag 19 december wel één groot defilé, de Lifeline-etappe van Bergen op Zoom naar Roosendaal. Met zo’n honderd mede-lopers liepen de 3FM-dj’s Herman en Sander vanuit Bergen op Zoom via Heerle en Wouw richting Roosendaal, om via Tolberg uit te komen op het Tongerloplein.

Daar werd onder controle van burgemeester Han van Midden het estafettestokje overdragen aan het duo Jorien en Mark en een groep ‘verse’ mede-lopers.
Die gingen, grotendeels in het donker, via Oudenbosch naar Zevenbergen.

Wachten
Onderweg trof de groep veel schooljeugd aan. In Heerle stonden de jongens en meisjes al ruim een half uur te wachten. De stoet was wat vertraagd omdat er een stuk omgelopen moest worden omdat de begeleidende voertuigen niet door de modder van een onverhard stuk weg konden. Maar dat vond niemand erg, ‘Liever hier wachten dan in de klas zitten’, verwoordde een van de jongens.

Krentenbol
In Wouw wachtte de dj’s en de mede-lopers een verse krentenbol van de plaatselijke bakker en konden de dj’s dankzij een dixie langs de weg hun hoge nood kwijt. Ook in Roosendaal aangekomen konden ze inwendige mens versterken: bij de AdA aan de Laan van Brabant stond een kraampje met broodjes knakworst, compleet met een cheque van 1301,55 euro dankzij verkoop van deze broodjes aan de studenten en een lege flessenactie. Intussen hadden de twee dj’s onderweg honderden high fives (moeten) geven…

80 km gelopen
Roosendaal was ook het eindpunt voor Christel Goorden uit Roosendaal. Die had helemaal vanuit Goes meegelopen, al gauw 80 km. Op het Tongerloplein presenteerde ze het eindbedrag dat zij hiermee bijgedragen had: 834,60 euro. Ze ging er mee op de foto met burgemeester Han van Midden.

Linksboven: Cheque van de schooljeugd van Heerle, rechtsboven: selfie in Wouw, linksonder: cheque van 1301,55 euro van de studenten van de AdA aan de Laan van Brabant, rechtsonder de Lifeline-wandelaars werden door een menigte belangstellenden opgewacht op het Tongerloplein.