web analytics

Lezing met wandeling door Roosendaal (25 juni)

 Voor Boekhandel Het Verboden Rijk in de Passage geeft Flip van Doorn zondagmiddag 25 juni een lezing over Wandelen. Heel toepasselijk wordt na afloop van de lezing een wandeling door Roosendaal gemaakt.

Deelname kost 8 euro. De boekhandel is het verzamelpunt om 13:55 uur, daarna is de lezing schuin tegenover Het Verboden Rijk, bij café Milano in de Passage. Voor de wandeling wordt geadviseerd sneakers of wandelschoenen aan te trekken en een flesje water mee te nemen.

Flip van Doorn, verwoed wandelaar en schrijver, treedt in de voetsporen van Jacobus Craandijk, om Nederland opnieuw te ontdekken en om het land te bekijken door de ogen van de eerste wandelaar. De lezing ‘Waarom wij wandelen’ sluit aan bij het boek. Van Doorn diept de thema’s verder uit en gaat met zijn publiek het gesprek aan over onze diepste drijfveren. Wandelen blijkt veel meer dan alleen een plezierig tijdverdrijf.

Tot diep in de 19e eeuw was wandelen een elitaire bezigheid in Nederland. Dankzij de wandelverslagen van dominee Jacobus Craandijk maakte ook de rest van Nederland kennis met deze vorm van vrijetijdsbesteding. Met zijn ‘Wandelingen door Nederland met pen en potlood’ wist de doopsgezinde predikant de Nederlanders massaal op de been te krijgen.

In 2012 ontdekt Flip van Doorn dat Jacobus Craandijk familie van hem is en hij verdiepte zich in de man en zijn werk.

>> Aanmelden voor lezing/wandeling