web analytics

Lezing in T-huis over twee eeuwen Natuur in Brabant (6 maart)

De KNNV/IVN afdeling Roosendaal verzorgt op dinsdagavond 6 maart een lezing met Thijs Caspers, de auteur van het boek ‘Natuur in Noord-Brabant’ over hoe plant en dier zich hebben ontwikkeld in de afgelopen twee eeuwen. De lezing is in het MEC T-huis Visdonk aan de Dennescheerderssdreef 11.

De lezing begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom.
Thijs Caspers is na zijn studie geschiedenis gepromoveerd op het proefschrift ‘De geschiedenis van de natuurbescherming in Vlaanderen van 1910-1940’. Hij schreef vele werken, waaronder het boek ‘Natuur in Noord-Brabant’. De natuur is zijn grote passie en in dat boek beschrijft hij de ontwikkeling van de natuur op verschillende grondsoorten.

Plant en dier zijn bedreigd in hun voortbestaan, maar overleefden dankzij de natuurbescherming. ‘Het belooft een interessante lezing te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de natuur en het behoud van de restanten in Noord-Brabant. Het accent zal voornamelijk liggen op de laatste 20 jaar, de periode na de uitgave van zijn boek’, meldt de organisatuie van de avond.

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal
 

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie