web analytics

Coronavirus: Lezing over Wouws kasteel en ijzertijdbewoning uitgesteld

UPDATE – De voor 20 maart geplande lezing over de gschiedenis van Wouw en omgeving in De Geerhoek gaat NIET door. De organisatie verplaatst de lezing naar een nog nader te bepalen datum.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Wouw en omgeving, is een lezing op vrijdag 20 maart in de Geerhoek aan de Kloosterstraat interessant. Het gaat die avond over de opgravingen van het kasteel van Wouw en de toekomstplannen. Daarnaast wordt er verteld over de ontdekking in het uitbreidingsplan De Hoogt in Wouw.
De presentatie begint om 19.30 uur in de grote zaal van De Geerhoek. Archeoloog Marco Vermunt vertelt over de opgraving op de Kasteelweide aan de Casteelse Dreef, die de afgelopen jaren met vrijwilligers van de Stichting Kasteel van Wouw heeft plaatsgevonden.
Fundamenten
Daarbij zijn heel veel fundamenten gevonden en op dit moment wordt gewerkt aan plannen om de grachten opnieuw open te maken, om op die manier waterberging te krijgen voor droge tijden. Dat water kan dan gebruikt worden door boeren in de omgeving om het land te besproeien.
IJzertijd
Archeoloog Hendrik Ulleners vertelt over het uitbreidingsplan De Hoogt tussen de Bulkstraat en de spoorlijn. Hier werden relicten uit de ijzertijd gevonden, maar ook een middeleeuwse boomstamput en andere sporen uit het verleden.
De lezing is gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Wel wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de Stichting Kasteel van Wouw, omdat deze stichting zonder gemeentelijke subsidie werkt.

❯ Website Heemkundekring De Vierschaer Wouw