web analytics

Lezing Joke Hermsen in de bibliotheek (10 april)

Op dinsdag 10 april heet De Witte Roos schrijver-filosoof Joke Hermsen welkom in de bibliotheek in Roosendaal. Zij spreekt dan in Parrotia aan de Markt over haar laatste roman ‘Rivieren keren nooit terug’.

In de Maand van de Filosofie ontvangt De Witte Roos schrijver-filosoof Joke Hermsen. Na haar studies letterkunde en filosofie was zij als docent en onderzoeker erbonden aan de Letterenfaculteit en de Faculteit Wijsbegeerte van de Universiteiten van Amsterdam, Utrecht en Tilburg. In 1993 promoveerde zij met het proefschrift Nomadisch narcisme.

In 1998 debuteerde zij bij de Arbeiderspers met de roman ‘Het dameoffer’, enkele jaren later gevolgd door de historische roman ‘Tweeduister’. Haar essaybundel over kunst, literatuur en filosofie, ‘Heimwee naar de mens’ haalde in 2004 de shortlist voor het beste filosofische boek van het jaar.

In 2008 verscheen haar roman, ‘De liefde dus’, over de 18e eeuwse schrijfster en filosofe Belle van Zuylen. Deze werd genomineerd voor de Libris literatuurprijs 2009. In november 2009 verscheen haar boek over de tijd, ‘Stil de tijd. Pleidooi voor een langzame toekomst’.

In 2014 publiceerde zij de essaybundel Kairos. Een nieuwe bevlogenheid. In 2017 verscheen de essaybundel ‘Melancholie van de onrust’, die zij schreef in opdracht van de Maand van de Filosofie 2017.

Kaarten kosten € 10,00, voor scholieren en Vrienden van de Witte Roos € 5,00

❯ Aanmelden voor de lezing van Joke Hermsen