web analytics

Lezing in Tongerlohuys over o.a. Brabantse missionarissen

Een lezing over Brabantse missionarissen in de VS is een van de onderwerpen op vrijdag 16 november in het Tongerlohuys in Roosendaal op het 53e Algemeen-Kempisch congres van het centrum voor de studie van land en volk van de Kempen. Dit congres wordt in samenwerking met Brabants Heem georganiseerd.

Onderwerp van het congres is deze keer het Caleidoscopisch onderzoek van de Kempen. Onder de Groot-Kempen verstaan we de provincies Antwerpen, Noord-Brabant en deels Belgisch Limburg (Het Maas-Schelde-Demergebied).

Sprekers
Er is een bijzonder programma samengesteld. Diverse sprekers geven elk vanuit hun eigen invalshoek hun visie op dit onderwerp. Zo zal professor Paul Klep van de Radbouduniversiteit Nijmegen een uiteenzetting doen over het ondernemerschap en de Nederlandse Staat in de Bredase context en geeft professor Theo Beckers een lezing over Brabantse missionarissen in de VS.

Het congres wordt gehouden in het Tongerlohuys in Roosendaal en begint om 13.00 uur. De kosten voor dit congres bedragen € 15,– per persoon. Dit is inclusief koffie/thee. Aanmelden kan tot en met zondag 11 november.

Rondleiding
Voor belangstellenden verzorgt Joss Hopstaken een rondleiding in het Erfgoedcentrum Tongerlohuys. De kosten hiervan bedragen € 3,–. Op vertoon van een Nederlandse Museumkaart is de rondleiding gratis. Aanbevolen wordt om zich snel aan te melden, want er is slechts plaats voor 25 personen en vol=vol. De rondleiding start om 11.00 uur.

Afbeelding bovenaan: Missiehuis, Erfgoedcentrum Tongerlohuys Roosendaal.

❯ Meer info en info over aanmelden op website Tongerlohuys