web analytics

Lentewandeling door landgoed Zoomland (24 maart)

De KNNV/IVN afdelingen Roosendaal verzorgen zondagmorgen 24 maart een wandeling onder leiding van een natuurgids door landgoed Zoomland nabij Bergen op Zoom. De vertrektijd is 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.30 uur op de hoek van de Klaverveldenweg en de Holleweg in Bergen op Zoom.

De wandeling duurt tot 12.00 uur. Meewandelen is gratis. Wie vanuit Roosendaal wil meerijden, wordt een bijdrage van 1,70 euro gevraagd. Iedereen is welkom.

Zoomland is ontstaan uit een viertal landgoederen die eind 17de en begin 18de eeuw zijn aangelegd. Het is ruim 300 hectare groot en in beheer van Brabants Landschap. Er zijn stukken loof- en naaldbossen, waar oude lanen doorheen lopen. Aan de oostzijde ligt de Zeezuiper, een moerasgebied. In de warme zomer van 2018 kwam dit deel helemaal droog te liggen.

Marike de Haan zal als natuurgids een wandeling begeleiden en onder meer aandacht besteden aan de rijke vogelpopulatie, waaronder diverse spechtensoorten.

Foto: Website IVN Roosendaal