web analytics

Leden van Poorterij maken nieuw vaondel voor de prins

Bij het wakker zingen van de Tullepetaon op de Markt en het Liedjesfestival in de Kwakkelkooi op de elfde van de elfde was het nieuwe prinselijke voandel te zien. De Stichting Carnaval Roosendaal heeft dat te danken aan Diana Walravens, Ingrid Wiericx en Annelieke Danen, drie leden van de Poorterij.

Het drietal is daar maanden geleden aan begonnen. Na overleg begon het ontwerpen en nadat de commissie protocol van de SCR het ontwerp had bekeken, kon begonnen worden met het inkopen van de benodigde materialen. De eerste stop was in Duitsland. Het vaondel zou namelijk gaan bestaan uit de stof die ook in het pak van de Oog’eid voor komt: witte zijde, rood velours en gouddraad.

Steek
Ook is het wapen van Roosendaal er in verwerkt en een steek. Prachtig detail is dat in de steek een stukje turf is verwerkt. Het drietal heeft hard gewerkt om het vaondel op tijd klaar te krijgen.
En dat is dus gelukt, want tijdens de protocollaire vergadering van de Boerenraad kon het zondag worden gepresenteerd en worden overgedragen aan de stichting.

Gelijk wakker
De net tevoren geïnstalleerde Priens Markus I toonde zich er zeer verguld mee. Het vaondel werd daarna door één van de 11-jarige leden van de nieuwe club van Tullepet11ers en onder toezicht van haar ouders, naar de Tullepetaon op de Markt gedragen, waar het publiek het vaondel kon aanschouwen en waar de zojuist wakker geworden Tullepetaon zijn ogen niet kon geloven. De Tullepetaon was gelijk wakker.

Daarna is het meegegaan naar De Kwakkelkooi en heeft het daar zijn eerste liedjesfestival meegemaakt. Het vaondel gaat mee bij activiteiten van Priens Markus I en later ook van zijn opvolgers.