web analytics

Laatste Geraniummarkt in Wouw (5 mei) van commissie

Op zondag 5 mei, de eerste zondag van de maand mei, is in Wouw weer de Geraniummarkt. Het is de laatste editie die door de Commissie Wouwse Geraniumdorpen is voorbereid. Vanaf volgend jaar gaat de organisatie geheel over naar Harmonie en Malletkorps Oranje uit Wouw. De Geraniummarkt wordt al jaren omschreven als ‘de grootste en gezelligste plantenmarkt op het mooiste en markantste marktplein van West-Brabant’.

Grote markt
De markt biedt een groot aanbod tuinplanten, tuinaccessoires, deco en benodigdheden, maar er is ook een leuk aanbod keramiek, hobby, kunst, bijouterieën, lifestyle en interieur. Verder zijn er kramen met
bekende producten uit West-Brabant en Zeeland. Denk aan Wouwse aardbeien en asperges en de plaatselijk bekende aardbeienschelpjes.

Ook artikelen als Hollandse en Zeeuwse kaas, bieren, boterbabbelaars, ambachtelijke gerookte paling, vers bereide stroopwafels en rotisserie worden aangeboden.

Optredens
Op en rondom de markt is er volop horeca met food en drinks, zijn er activiteiten en muziek en optredens in de kiosk. Daar treden lokale bands en koren op. Kinderen met groene vingers planten voorjaarsbloeiers in zelf beschilderde bloempotten of sluiten aan in de rij bij de schminkers en grimeurs. Verder zijn er een springkussen voor de jongere jeugd en de mogelijkheid om een rondrit met de huifkar door het karaktervolle dorp te maken.

Wedstrijd
Deelnemers aan de wedstrijd om ‘de mooiste geraniums’ van de kerkdorpen kunnen tussen 09.00uur tot 17.00 uur hun gratis 5 geraniums ophalen bij de kraam van het Geraniumcomité op de markt. Die wedstrijd
De Commissie Wouwse Geraniumdorpen, die al 36 jaar bestaat, roept de bewoners en in het bijzonder ook de nieuwe bewoners van de kerkdorpen op om toch vooral mee te doen aan de wedstrijd. ‘U geeft uw dorp hiermee een bloem- en bloeirijke uitstraling.’, zo houdt de commissie de inwoners voor.

De geraniums moeten zichtbaar vanaf de openbare weg in de tuin, in bakken of aan de gevels geplaatst worden. De keurders geven na drie keuringen een cijfer voor bloeirijkheid, onderhoud en creativiteit. Met de wedstrijd is een ‘wisselplaquette’voor in de tuin te winnen.

❯ Meer info op website Geraniummarkt Wouw
❯ 04-12-1018: Geraniummarkt gered door Harmonie Oranje