web analytics

Laatste Fiksclub Roosendaal van 2020 op 12 december

De Roosendaalse TTR Fiksclub komt op zaterdag 12 december weer bij elkaar, tussen 14.00 uur en 16.30 uur in het Huis van de Westrand, aan het Sint Lucasplein 3 in Roosendaal. In verband met corona moeten bezoekers zich wel van tevoren aanmelden via mail (zie onderaan). Ze krijgen daarna te horen hoe laat ze worden verwacht.

‘Kom verder alleen met dingen die u niet kunt missen: een kapotte stofzuiger of boormachine, een gescheurde broek, eventueel een stuk speelgoed van een ontroostbare kleuter. Een mondkapje is verplicht. Overige bijzondere regels vindt u op ttroosendaal.nl’, laat de Fiksclub nog weten.

Vrijwilligers
TTR staat voor Transition Town Roosendaal, en de Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die eens per maand op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen met het repareren van hun kapotte spullen. Alles wat het niet meer doet of waar een stukje, poot of oor af is, komt in aanmerking, behalve bladblazers. ‘Ook met kapotte kleren kunt u terecht, of met een vastgelopen computer, of als u zelf vastloopt met een brei- of naaipatroon. Let er wel op dat uw spullen schoon en compleet zijn. Neem dus ook de afstandsbediening, monitor, speakers, kabels en snoeren etc. mee, en natuurlijk goede batterijen! U kunt een paar’, aldus de Fiksclub.

Welke reparateurs
Een paar dagen vooraf al op ttroosendaal.nl al zien welke reparateurs naar verwachting aanwezig zullen zijn.

Oude telefoons
‘Wij zijn ook nog steeds op zoek naar oude PTT-telefoons met een draaischijf, het overbekende grijs-crème tyoe T65, waar vroeger iedereen mee belde. Leden van de TTR Fiksclub bouwen die om tot 'Wonderfoons': telefoons die oude liedjes laten horen als je de hoorn van de haak neemt en zo dementerenden weer even letterlijk in contact brengen met vroeger’.

Vooraf aanmelden
Vooraf aanmelden kan via mail info@ttroosendaal.nl of via telefoonnummer 06 4140 0716. Bezoekers krijgen dan de tijd te horen waarop ze kunnen komen.