web analytics

Kyara Hopstaken wil haar techniek verbeteren in de zaal bij Bristol Team

Het damesteam van Bristol Team wordt uitgebreid met de 14-jarige Kyara Hopstaken. Vanwege haar leeftijd kan ze pas in oktober worden ingezet, als ze de speelgerechtigde leeftijd heeft bereikt. ‘Dan gaat ze langzaam haar minuten maken in de thuiswedstrijden’, laat de club weten.

Na Fleur Mol heeft Bristol dus weer een talent weten te strikken, want dat is ze volgens de club. ‘Ze viel op tijdens een open training van Bristol. Na wat onwennige minuten liet ze meteen zien over uitzonderlijke kwaliteiten te beschikken’.

Doorslag

Kyara kijkt er naar uit om met de spelersgroep en alle andere mensen binnen de club aan de slag te gaan. De warmte die zij in gesprekken voelde en de geluiden die ze hoorde over het beter worden van Fleur Mol door zaalvoetbal, gaven haar de doorslag.

Sneller
‘Ik denk ook mijn voetbalkwaliteiten door zaalvoetbal op het veld te kunnen verbeteren. Je leert om in kleine ruimtes te spelen en je positiespel te verbeteren. Dat neem je mee naar het veldvoetbal. Je kan sneller anticiperen en beslissingen nemen. Ook leer ik denk ik heel veel van de andere speelsters omdat zij ouder zijn en verder ontwikkeld zijn in zaalvoetbal. De meesten spelen trouwens op een hoog niveau op het veld’.

Landelijke bekerstrijd
En dat hoge niveau is er ook in zalen waar Bristol Team speelt. Want het Roosendaalse vrouwenteam pakte op 25 maart de beker in Zuid 1 en beginnen in augustus met de voorbereidingen voor hun deelname aan de landelijke bekerstrijd.

Kyara Hopstaken speelde als veldspeelster het afgelopen speelseizoen in Roosendaal MO15-1, het team dat in de nazomercompetitie kampioen werd.