web analytics

Kwisvraag Kent u Roosendaal? (Week 29)

Elke week een nieuwe fotovraag over Roosendaal. Test uw kennis van de stad. Dit keer speelt een gebouw aan het Kadeplein de hoofdrol.

Dit is de kwisvraag van week 29. Het goede antwoord is op vrijdag 17 juli te zien.

Coming Soon
Dit gebouw aan het Kadeplein was oospronkelijk:

Antwoord week 28:
Vraag:
Deze torenspits is te vinden in:
1. de Kade 2 (2.30 %)
2. dorpskern Wouw 1 (1.15 %)
3. wijk Burgerhout 10 (11.49 %)
4. wijk Kalsdonk 74 (85.06 %)
Het juiste antwoord is: wijk Kalsdonk

De Heilig-Hartkerk aan het Heilig Hartplein 31 in Kalsdonk
De Heilig Hartkerk aan het Heilig Hartplein in de wijk Kalsdonk (Roosendaal) stamt uit 1936, naar plannen van Marinus Jan Granpré Molière, in de stijl van de Delftse School ontworpen door Jan van der Laan en Franciscus Sturm. De kerk werd in 2006 onttrokken aan de eredienst. Het monumentale pand kon behouden worden door plannen om er een gezondheidscentrum in te vestigen. Aan het exterieur van de kerk is bijna niets veranderd, wel is binnen de nodige isolatie en een nieuwe vloer aangebacht en is er een aanbouw gemaakt. ‘Die is zo gemaakt dat de nieuw aangebrachte gebouwdelen eventueel in de toekomst weer verwijderd kunnen worden. De kerk zou kunnen worden hersteld in de oorspronkelijke situatie’, meldt de website Herbestemming.nu

Antwoord week 27:
Vraag:
Welke school is in dit gebouw gevestigd?
1. Jan Tinbergen College Schneiderlaan 1 ( 1.37 % )
2. Kellebeek College Hoogstraat 1 ( 1.37 % )
3. Kellebeek College Havendijk 70 ( 95.89 % )
4. Da Vinci College Bovendonk 1 ( 1.37 % )
Het juiste antwoord is Kellebeek College Havendijk

Over Kellebeek College:
Kellebeek College (Curio) verzorgt in dit pand aan de Oostelijke Havendijk 1 in Roosendaal mbo-opleidingen voor vakken in Zorg en Welzijn en Fashion en uiterlijke verzorging.
Het mooie onderkomen van het Kellebeek College is een ontwerp van architect Jeanne Dekkers. Het bouwplan werd februari 2011 gepresenteerd. Het gebouw kenmerkt zich door gewelfde, ronde gevels. Daarbij slingeren de raampartijen in horizontale banen om het gebouw, wat de hoofdvorm moet accentueren. Binnen het gebouw zijn alle voorzieningen rondom een centrale ontmoetingsruimte gegroepeerd. Door de open en transparante entree is de centrale hal van het gebouw zichtbaar en is de functie van het gebouw als school herkenbaar. Alle lokalen in het gebouw hebben uitzicht naar buiten.
Bij de presentatie van het plan werden de bouwkosten op 28 miljoen begroot en stond de ingebruikname gepland voor na de zomervakantie van 2013. Dat werd maandag 1 september 2014. De officiéle opening was 13 november 2014.I n het gebouw is ook een Zorgboulevard, waar bedrijven en instanties een onderkomen/praktijkruimte kunnen vestigen.

Klik voor meer antwoorden: