web analytics

Kunstwerken van coronaproject ‘Ik vergeet je niet’ in etalage

In de etalage van Passage 2 in Roosendaal zijn in de zomermaanden tijdens de openingsuren van het winkelcentrum de 2000 creaties te zien die ruim 200 inwoners van Roosendaal maakten voor het project ‘Ik Vergeet Je Niet’ van CultuurCompaan en CC educatie.

Aan het begin van de coronacrisis werd het project ‘Ik vergeet je niet’ van CultuurCompaan in co-creatie met CC educatie gelanceerd. Ruim 200 inwoners van Roosendaal kregen wekelijks een creatieve opdracht van lokale kunstenaars. Elke opdracht had een eigen thema en werd uitgevoerd met huis-tuin-en-keukenmaterialen. Alle creaties – zo’n 2000 in totaal – zijn in de zomermaanden te bewonderen in de etalage van Passage 2 (ingang Raadhuisstraat).

Twee weken geleden zijn alle creaties door de betrokken kunstenaars verwerkt in grootse installaties die in en om De Kring en op het Sfeerstrand gebouwd zijn. Dat proces is vastgelegd op camera en daar wordt op dit moment een korte, artistieke film van gemaakt die binnenkort wordt gepresenteerd. Tot die tijd zijn alle kunstwerken in de etalage van de Passage te bezichtigen. Wat daar te zien is, is een variant op de kunstinstallaties die terugkomen in de korte film.

Meer over Ik Vergeet Je Niet

.