web analytics

Kunstproject ´Roosendalers in kleur´ voor Roosendaal 750

Voor de viering van 750 jaar Roosendaal maken 750 Roosendalers gezamenlijk een blijvend kunstwerk. Dat is het idee achter het kunstproject ´Roosendalers in kleur´ van kunstenares Peet Quintus van Typical Dutch Art.

Bewoners van Champetter hebben hun bijdrage inmiddels geleverd. Ze schilderden er lustig op los. De talenten van de schildersclub op deze locatie van Groenhuysen lieten hun creativiteit de vrije loop en droegen zo bij aan het Roosendaalse kunstproject. Op maandag 12 maart trekken ook bewoners van De Bloemschevaert hun schildersschort aan.

Aan het eind van het jaar hebben 750 verschillende inwoners van Roosendaal een klein canvasdoek beschilderd. De deelnemers worden uit diverse invalshoeken van de bevolking uitgenodigd om deel te nemen. Alle doeken samen vormen dan het grote kunstwerk.

Uiteraard is er ook gelegenheid voor de individuele Roosendaler om een kunstwerkje te maken tijdens een van de vrije inloop schildersessies die gedurende het jaar in de Roselaar worden gehouden. Deze vrije sessies vinden plaats op 11 maart van 14.00 tot 17.00 uur en 26 september van 14.00 tot 17.00 uur.

Mocht je willen deelnemen, stuur dan een mailtje voor informatie en aanmelding naar info@typicaldutchart.nl In verband met de inkoop van materiaal is aanmelden verplicht.


In de Roselaar is eerder dit jaar het startsein gegeven voor het kunstwerk. Film/videoclub ERSA maakte daar DEZE video over. Ook van tal van andere evenementen in het kader van Roosendaal 750 gaat ERSA verslagen maken.
 

GroenhuysenBewoners van Champetter van Groenhuysen hebben hun bijdrage al geleverd. Foto: Website Groenhuysen
 
❯ Website Roosendaal 750