web analytics

Kunstmarkt opent tweede seizoen van openluchttheater Nispen (21 mei)

et een kunstmarkt (op 21 mei) en een optreden van de ‘Mannen van Naam’ (28 mei) begint deze maand het tweede seizoen van het Openluchttheater Nispen. Op het programnma staan twaalf items met muziek, theater, markten en voorstellingen voor jong en oud.

‘Het openluchttheater is de ontmoetingsplek, de trots waar een klein dorp groot in kan zijn’, meldt de organisatie trots.De Kunstmarkt in en rond het openluchttheater is zondag 21 mei van 11:00 – 17:00 uur. De toegang voor het publiek is gratis.

De eerste Kunstmark verliep vorig jaar zo succesvol, dat een tweede editie niet vreemd is. De markt staat dit jaar in het teken van Pieter Paul Rubens en de barok. Kenmerkend voor de barokke stijl die tussen circa 1600 en 1750 de Europese kunst domineerde, zijn draaibewegingen, licht-donkercontrasten en emotie.

Pieter Paul Rubens (1577 – 1640) is een van de belangrijkste schilders uit de barok. Dat juist hij symbool staat voor de kunstmarkt in Nispen is niet zo vreemd, want er bestaat een relatie tussen Rubens en het dorp Nispen, zo meldt de organisatie. ‘Rubens moeder Maria Pijpelinckx was eigenaresse van het verdwenen slotje Moerendaal bij Nispen. Als de geschiedenis iets anders was verlopen, zou de wereldberoemde kunstenaar misschien wel in Nispen geboren zijn…’

Ook Nispen zelf presenteert zich uitbundige op de kunstmarkt, met kraampjes waar kunstenaars hun werk presenteren, met (muzikale) optredens en uiteraard met ‘Heerlijcke’ Nispense gastronomie.

Een week later, op zondagmiddag 28 mei, volgt in het openluchttheater een optreden van het trio ‘Mannen met Naam’. Met hun vrolijke folk-deunen, prachtige kleinkunstliedjes en hilarische autobiografische verhalen hebben ze al heel wat indruk gemaakt in de Nederlandse theaterwereld.

‘Waar gebeurd’ is de titel van hun derde theaterprogramma, dat in Nispen om half drie begint. De kassa gaat om twee uur open. De entree bedraagt zes euro.

Het programma van het openluchttheater in Nispen voor de komende maanden ziet er als volgt uit:

JUNI
17 – De Vrouwen van Wanten On Tour en Lindark
24 – Roosendaals Toneel speelt “Heksen”

JULI
02 – Exotische Markt
08 – Improvisatie Theater DrieMaal Plankenkoorts
15 – Theater Tiuri speelt “Heftig”

AUGUSTUS
13 – Hoger Streven uit Essen en Chanteymen
26 – Donderelf De Betoverde Elfenprinses
26 – Swingende avond met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80

SEPTEMBER
03 – Nispen Klassiek
23 – Vlaamse Bioscoopavond

Het openluchttheater in Nispen is door dorpsbewoners zelf gebouwd. Bij de herinrichting van het kerkplein en de inrichting van de turftuin ontstond ook het idee om een openluchttheater te realiseren. Naast de basisschool, een ideale plek ook voor cultuur en educatie. Een enthousiaste werkgroep wist vele vrijwilligers te enthousiasmeren om mee te helpen aan iets heel unieks, de mozaïekbank.

Die unieke 22 meter lange mozaïekbank is aan de achterzijde, en wordt onder andere gebruikt door diverse (cultuur)organisaties uit Nispen en basisschool De Linde.

>> Website Openluchttheater Nispen