web analytics

Kunstenaars Creative Lab in The Loods treden naar buiten

De kunstenaars die in The Loods Creative Lab (tijdelijk) onderdak hebben gevonden, hielden zondagmiddag 26 mei een open atelier dag. In het Creative Lab aan de voorkant van de graffitihal The Loods aan de Oostelijke Havendijk, werken verscheidene kunstenaars. Van schilderkunst tot textiele vormgeving, van fotografie tot airbrush, van grafische vormgeving tot beeldhouwen en mozaïek.

Bij veel Roosendalers was dat tot voor kort nauwelijks bekend. Door de voorpubliciteit van de open atelier dag is menigeen daar op gewezen en zondagmiddag kwamen dan ook veel mensen langs om met hun eigen ogen te zien wat hier allemaal gebeurt en vooral wat dat voor hen kan betekenen.

Want in de vorm van workshops voor zowel jong als oud kunnen geïnteresseerden kennis maken met de technieken die ten grondslag liggen aan de getoonde werkstukken.

Moeder en dochter
Een van de ateliers is het Textiellab Xspecial van moeder en dochter Annette Jeukens en Vera Dolstra-Jeukens. Zij verzorgen workshops als stofverven, zeefdrukken, papier scheppen, diverse druktechnieken op stof, vrij borduren en sieraden maken om maar wat mogelijkheden te noemen.

Inloop op woensdag
Bijzonder is de ‘inloop’ op woensdag. Belangstellenden kunnen dan ’s morgens (van 10:00 – 12:00 uur), ’s middags (van 13:00 – 15:00 uur) of ’s avonds (van 19:30 – 21:30 uur) langskomen voor hulp bij eigen werk, inspiratie of bijvoorbeeld gebruik van de grote werktafel, punchmachines, naaimachine of kaardenmolen. Daar wordt per dagdeel een vergoeding van 5 euro voor gevraagd, maar daar is koffie en thee bij inbegrepen.

❯ Meer info over Textiellab op Facebook
❯ Meer info over het Creative Lab op Facebook