web analytics

Korte achtervolging in de stad eindigt tegen verkeerslicht

Een korte achtervolging van een vluchtende automobilist in het centrum van Roosendaal is in de nacht van zaterdag op zondag 18 juni geëindigd tegen een verkeerslicht op de kruising Hoogstraat/Boulevard. De bestuurder (18) werd aangehouden. In de auto werden drugs aangetroffen.

 Tijdens hun nachtdienst reden agenten om ongeveer 03.35 uur over de Bredaseweg in Roosendaal. Ze zagen een auto rijden die er een wat opvallende rijstijl op na hield. De politiemannen besloten de auto en de bestuurder te controleren.

De bestuurder van de auto voldeed netjes aan het stopteken dat hij kreeg in de Hoogstraat. Toen de agenten de bestuurder aanspraken, roken zij meteen een flinke henneplucht uit de auto komen. Aan de bestuurder werd gevraagd of hij uit wilde stappen, zodat de agenten de auto konden controleren. De man was het hier kennelijk niet mee eens, gaf een prop gas en ging er met hoge snelheid vandoor. Ook de agenten sprongen in hun auto en gingen achter hem aan.

Erg ver ging de achtervolging niet, want even verderop, op de kruising Hoogstraat/Boulevard zagen ze dat de auto tegen een verkeerslicht was aangereden. De bestuurder, een jongeman van 18 uit Roosendaal, was niet gewond geraakt als gevolg van de aanrijding, maar zijn auto was wel behoorlijk beschadigd. Hij is door een takelbedrijf weggesleept.

Bij de auto troffen de agenten een plastic zak met hennep aan. Die is in beslag genomen. De jongeman is aangehouden omdat hij niet voldeed aan het bevel uit zijn auto te stappen en ook omdat hij verdacht wordt van overtreding van de Opiumwet. Tijdens zijn insluiting bleek dat hij nog dertien zakjes met vermoedelijk harddrugs bij zich had.