web analytics

Koninklijke Erepenning voor 100-jarig Roosendaals Toneel

Op de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in Zeelandia is zaterdagmiddag 17 maart de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Het Roosendaals Toneel. Voorzitter Ad Stofmeel kreeg de erepenning uitgereikt uit handen van burgemeester Jacques Niederer.

De burgemeester noemde het Roosendaals Toneel niet zomaar een toneelvereniging. ‘Ooit als onderafdeling van de Rooms Katholieke vakbond ontwikkelde uw vereniging zich tot een moderne toneelvereniging, die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Zich ook niet beperkt tot een bepaald genre, maar meerdere genres aandurft’, aldus Niederer.

Ook de nieuwe vormen van toneel waaraan Roosendals Toneel zich waagt, roemde Niederer. Zoals de producties van ‘Toneel op locatie’. Bovendien zijn de producties van hoge artistieke kwaliteit.

Jubileumvoorstelling
Het honderdjarig bestaan viert Roosendaals Toneel in juni op het toneel met de voorstelling ‘Op naar MacBeth’, waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt voor een kijkje te nemen in de keuken, zodat iedereen een beeld krijgt van wat er allemaal bij zo’n productie komt kijken.

Boek
Ook is er ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan een boek over ‘het behoorlijke roemruchte verleden’ gemaakt, waarin de historie van Roosendaals Toneel, haar leden en de gespeelde stukken uitgelicht worden vanaf 1917 tot en met nu. Het boek van 64 pagina’s is voor €7,95.te bestellen via de website van het Roosendaals Toneel.

❯ Website Roosendaals Toneel
❯ Facebook-pagina Roosendaals Toneel