web analytics

Komend seizoen drie vrouwenteams bij rkvv Roosendaal

De Roosendaalse voetbalvereniging rkvv Roosendaal brengt komend seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis drie vrouwenteams in de competitie. ‘Ik kan tenminste niet terugvinden dat we eerder drie damesteams hadden’, zegt ook Mary Kanters van de communicatiecommissie van de club.

Twee vrouwenteams is de laatste jaren gewoon bij rkvv Roosendaal. Bij deze club is in 1971 damesvoetbal gelanceerd. In het seizoen 1972-1973 werd voor het eerst een vrouwenteam in de competitie gebracht.

Meisjes
In 1993 kwamen daar de meisjesteams bij. In de leeftijdscategorieëen 11, 13, 15, 17 en 19 jaar is de club de laatste jaren bijna altijd wel vertegenwoordigd geweest. De jeugd is doorgaans ook een ‘kweekvijver’ voor de vrouwenteams. Om het jaar, of twee jaar, schuiven de meisjes automatisch op naar een hoger leeftijdsteam, om uiteindelijk bij een vrouwenteam terecht te komen, als ze tenminste lang genoeg lid blijven en blijven spelen.

Ook BSC
Helemaal nieuw is een Roosendaalse club met drie vrouwenteams niet. BSC heeft ook verscheidene jaren met drie vrouwenteams gespeeld, maar de laatste jaren is dat teuggebracht tot twee.

Vijfde klasse
Het nieuwe team Roosendaal VR3 gaat net als Roosendaal VR2 in de vijfde klasse Zuid 1 spelen, zo blijkt uit de deze week bekend gemaakte klasseindeling van de KNVB. Of ze ook in dezelfde poule worden ingedeeld is nog niet bekend. Het eerste vrouwenteam is overigens gepromoveerd naar de derde klasse,

Poules
De poule-indeling wordt pas 29 augustus bekend gemaakt. Vorig seizoen waren de vijfdeklasse-teams uit de gemeente Roosendaal in twee verschillende poules ingedeeld, maar de teams uit de stad Roosendaal speelden binnen de vijfde klasse allemaal in dezelfde poule.
dat e, 1 bij DVO’60 r twee bij BSC
Meer vrouwenteams
Behalve RBC en Alliance brengen ook de andere voetbalclub in de gemeente Roosendaal vrouwenteams in het veld. Afgelopen seizoen waren dat er twee bij BSC, 1 bij DVO’60 en 1 in elk dorp (Nispen, Wouw, Wouwse Plantage, Moerstraten en Heerle). In deze regio spelen alle vrouwenteams op zondag en de meidenteams op zaterdag.