web analytics

Komedikato Toneel klaar voor de 25e opvoering (7-8 maart)

Toneelvereniging Komedikato uit Roosendaal speelt op zaterdagavond 7 en zondagmiddag 8 maart in Buurthuis Keijenburg de avondvullende klucht ‘Welkom terug tante’. Kaarten kosten 8 euro en zijn te koop aan de zaal en in voorverkoop via de toneelclub. De voorstelling begint zaterdag om 19:30 uur en zondag om 14:00 uur. De toneelclub bestaat dit jaar 25 jaar. Het is dan ook de 25e opvoering.

Veel plezier
De klucht in twee bedrijven, en geschreven door Edwin Woons, wordt omschreven als ‘een vlotte en moderne klucht waar spelers en publiek heel veel plezier aan zullen beleven’. De rollen zijn weggelegd voor onder andere tante Lydia, freule Emma van Walraven (die wanhopig op zoek is naar een echtgenoot, zoon en butler), een aangenomen zoon die verliefd wordt op zijn zusje, een bloemist die de nacht op een terras moet doorbrengen, een groenteboer, een bizarre schilderes, een internet date, een persoonlijk assistente en een butler. Kortom een hele verzameling bijzondere mensen en gebeurtenissen, die goed zijn voor een klucht van een paar uur.

Blijspel of klucht
Komedikato Toneel is een Roosendaalse toneelvereniging die in 1995 is opgericht en bewust kiest om een blijspel of klucht op te voeren. Tijdens de repetities staat het spelplezier van de spelers voorop. Daarom hebben deze een gezellig karakter en worden ze als ontspannen ervaren. ‘Dit wil niet zeggen dat er niet serieus wordt gewerkt. Soms wordt er een beroep gedaan op een professionele regisseuse die werkzaam is voor Kunstbalie Tilburg. Zo proberen we ook telkens weer het niveau van de groep omhoog te brengen’, zegt de club zelf.

Doorgaans wordt in september in buurthuis Keijenburg gestart met de repetities en is in maart de opvoering. Ook in het buurthuis, waar per voorstelling plaats is voor zo’n 150 mensen. Het adres van het buurthuis is Keijenburg 70. Emailadres: info@komedikatotoneel.nl

❯ Website Komedikatoneel Roosendaal