web analytics

Komedikato brengt actie op de redactie (17-18 maart)

Op zaterdagavond 17 maart en zondagmiddag 18 maart staat het Roosendaalse Komedikatotoneel op de planken van buurthuis Keijenburg in Roosendaal met de klucht ‘Actie op de redactie’. Kaarten kosten acht euro, inclusief koffie/thee. Het is de 23e productie; de eerste was in 1996.

De voorstelling op zaterdagavond begint om 20:00 uur, op zondagmiddag om 14:00 uur.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af op de redactie van het slecht lopende roddelblad ‘Wie is wie’. Wilma Zwamminga (hoofdredactrice) is de wanhoop nabij. Op de redactie wordt de nooit doorgebroken artiest Frans Sloper vermoord en iedereen is in rep en roer, dit is natuurlijk wel een broodnodige scoop. Rechercheur Adriaanse probeert deze lastige zaak op te lossen. Er zijn wel veel verdachten maar wat nog erger is: het lijk is zoek.

Natuurlijk zijn er dan weer de mensen die profiteren van zijn overlijden. Zijn manager Hans wil het onderste uit de kan en Patty Paay komt weer in de publiciteit door haar geheime relatie met Frans. Mevrouw van Daden is eindelijk verlost van het gestalk van Frans en Wilma heeft haar sensationele verhalen voor haar blad, waar ze op zat te springen.

De acht rollen:
Wilma Zwamminga : Janny Huijbrechts
Sjoukje Tiepstra : Anja Buijs
Mevr van Daden : Marjorie van der Voet/Marian van Wijngaarden
Anna – Fleur : Rona Roovers
Edwin Smullenmaar: Roy van Wezel
Patty Paay : Lianne van Wezel
Frans Sloper : Kees van Akkeren
Rechercheur Adriaanse : Frank van Akkeren

Spelplezier
Komedikato is een vereniging die er bewust voor kiest om een blijspel of klucht op te voeren. Tijdens de repetities staat het spelplezier van de spelers voorop. ‘Daarom hebben deze een gezellig karakter en worden als ontspannen ervaren .Dit wil niet zeggen dat er niet serieus wordt gewerkt. Soms wordt er een beroep gedaan op een professionele regisseuse die werkzaam is voor kunstbalie Tilbur. Zo proberen we ook telkens weer het niveau van de groep omhoog te brengen’, zo is op de website te lezen.

Komedikatotoneel repeteert op dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in buurthuis Keyenburg. De repetities starten in de eerste week van september en de uitvoering vindt plaats in de maand maart.

Foto boven: De cast van de voorstelling in 2017, ‘Een Dolle Beestenboel’. Met van links naar rechts: Jolanda van Akkeren, Marjorie van der Voet*, Kees van Akkeren*, Frank van Akkeren* Lianne van Wezel*, Anja Buijs*, Sonja van den Biggelaar (Aap), Rona Roovers*, Cocky van Meer en Jessica Voeten. Een aantal van deze groep staat ook dit jaar op de planken (met *).

Kaarten zijn (eventueel) te reserveren via info@komedikatotoneel,nl

❯ Website Komidikatotoneel