web analytics

Klusje op hoog niveau bij het stadion

Een klusje op hoog niveau bij het Herstaco-stadion in Roosendaal: het neerhalen van een van de lichtbakken van de veldverlichting. Twee grote kranen hebben hun tenkakel hoog uitgeschoven. Eén met een bakkie met een paar man er in, de ander heeft de lichtbak stevig in de touwen. Af en toe zijn liftflitsen van een snijbrander te zien. Dan klinken er wat kreten en hangt de lichtbak los van de mast in de kabels…

Langzaam wordt de lichtbak naar beneden gehaald. Daarmee wordt (weer) een stukje geschiedenis afgesloten van een aantal lichtwedstrijden van RBC in het betaald voetbal.
 
Niet alleen RBC en het stadion kwamen geregeld in het nieuws, ook de verlichting van het stadion, dat plaatsbiedt aan 5000 bezoekers, haalde verschillende keren het nieuws. Zo kreeg RBC in het najaar van 2005 een boete van de KNVB omdat de stadionverlichting niet sterk genoeg was. RBC Roosendaal besloot hierop extra noodverlichting op het dak te plaatsen.

Tijdens een storm in 2006 waaiden deze lampen van het dak af, waardoor er schade ontstond aan de tribune. Daarna werd de lichtinstallatie aangepast en verbeterd. Op 8 juni 2011 ging RBC Roosendaal failliet en in mei 2012 werd de gemeente Roosendaal voor 1,75 miljoen euro eigenaar van het stadion. Op 2 mei 2013 werd bekend dat de gemeente Roosendaal het stadion verkocht had aan ondernemer Paul Hermsen.

In januari 2019 raakte de lichtinstallatie stuk. Een oefenwedstrijd tegen Oranje Wit 2 op dinsdag 15 januari kon alleen nog met wat trainingsverlichting worden gespeeld…

 

Foto boven en hieronder: Het lichtportaal is los en komt langzaam naar beneden


 
Langzaam en secuur wordt het lichtportaal naar beneden gebracht. Het is er bijna…