web analytics

Kleurrijke kunstshow van Costa Ricaanse kunstenaars bij Erika Stanley in Roosendaal

Bij ‘Erika Stanley Art For All’ in de Dokter Brabersstraat 13 in Roosendaal is van zaterdag 20 april tot en met zaterdag 22 juni de kunstshow ‘Pura Vida’ te zien, met het beste werk van zes bekende Costa Ricaanse kunstenaars. Daarbij wordt samengewerkt met Galerie Valanti uit Costa Rica.

De geselecteerde schilderijen zijn nog nooit eerder vertoond in ons land. De zes kunstenaars zijn allen professionals met jarenlange ervaring. Het betreft Ileana Piszk, Carlos Tapia, Rodolfo Stanley, Marijose Teran, Daniela Vargas en Flora Zeledon.

Herkenbaar Latijns-Amerikaans
‘Individueel hebben zij over de hele wereld geëxposeerd. Hun stijlen vertonen grote verschillen, maar zijn herkenbaar Latijns-Amerikaans. Reden voor de in Latijns-Amerikaanse kunst gespecialiseerde Galeria Valanti om het werk van alle zes te vertegenwoordigen’, zo meldt Erika Stanley Art For All.

Meer moois
Voor veel liefhebbers in Nederland zal het een eerste kennismaking zijn met de kleurrijke kunst uit Costa Rica. Het Midden-Amerikaanse land is hier niet zo bekend, maar velen hebben er een positieve associatie bij. ‘Voor Nederlanders is het vooral een vakantieparadijs’, weet de Nederlands-Costa Ricaanse organisator Erika Stanley. ‘Dat is natuurlijk prima, toerisme is een belangrijke sector voor het land. Maar je kunt daar nog veel meer moois ontdekken dan de palmstranden en dat willen wij laten zien.”

Gratis
Erika Stanley Art For All in Roosendaal biedt unieke kunst en reproducties van Erika Stanley zelf en andere kunstenaars. Ook series van Stanley’s werk behoren tot de collectie van de in San José gevestigde Galeria Valanti. Kunstshow Pura Vida is gratis te bezoeken tot en met zaterdag 22 juni.

❯ Meer werk van Rudolfo Stanley
❯ Werk van Erika Stanley

Foto boven: een van de werken van de kunstshow ‘Pura Vida’. Dit is een werk van Rodolfo Stanley, de vader van Erika Stanley uit Roosendaal.