web analytics

Kleurrijke fietsact bij opening historische kermis (17 april)

De opening van de nostalgische kermis in Roosendaal wordt woensdagmiddag 17 april opgeluisterd met een bijzondere fietsact door UniOcycle. Dat is een mobiele fietsparade met unieke fietsen die bereden worden door artiesten in zeer opvallende kleurrijke kostuums. De opening is om 13:00 uur door wethouder Cees Lok.

De (tweede) historische kermis is van woensdag 17 april tot en met maandag 22 april (tweede paasdag) in het centrum van Roosendaal. De attracties zijn te vinden op de (oude) Markt, het Tongerloplein en een stukje van de Bloemenmarkt.

Wethouder Cees Lok: ‘We zijn blij dat we dit prachtige familie-evenement weer kunnen organiseren in onze stad. Een nostalgische kermis met nostalgische toegangsprijzen. De ritpijs van de attracties is slechts € 1,- per rit.’

Voordeelkaart
Nieuw is een voordeelkaart, waarvan er duizend beschikbaar zijn. Met die kaart van 25 euro kan bij alle 36 deelnemende attracties een ritworden gemaakt of korting
krijgen. De voordeelkaarten zijn vanaf 3 april in de voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV, en tijdens de kermis zijn ze ook verkrijgbaar in de spiegeltent.

Spiegeltent
De historische spiegeltent vormt het centrum van de nostalgische kermis. Bezoekers kunnen daar genieten van een gevarieerd programma. Stichting Blommenkinders verzorgt muziek uit de jaren 60 en 70. Dancemasters de Bra zorgen voor nostalgische dansvoorstellingen, waaronder ook de geliefde Lindy Hop.

Miniatuurkermis
Op 22 april (tweede paasdag) kunnen bezoekers genieten van klassieke bromfietsen die te bewonderen zijn rondom de St. Jankerk en Tongerloplein. En in het oude raadhuis is dagelijks een prachtige miniatuurkermis te zien met een expositie. De toegang is daar gratis.

De opbouw van de kermis – wat voor velen al een attractie op zich is – begint op maandag 15 april. De reguliere grote kermis van Roosendaal is van 6 tot 12 september.

❯ Meer op website Kermis in Roosendaal
❯ Nostaligische kermis Roosendaal van 17 t/m 22 april
❯ Foto’s historische kermis 2018

Foto boven UniQcycle:website Jovel Entertainment.com