web analytics

‘Kletsblokken’ van honderden mokken in Rabobank Galerie

In de Rabobank Galerie van De Kring is een jaar lang de tentoonstelling ‘kletsblokken’ te zien. Daaraan voorafgaand verzamelde Karien Wiericx in opdracht van het Tongerlohuys en De Kring een jaar lang mokken met een verhaal. Er werden er zo’n vierhonderd ingeleverd.

Daar waren beschadigde mokken bij die dagelijks werden gebruikt, maar ook gloednieuwe mokken die al jarenlang in de kast stonden en mokken die speciaal voor dit doel van de rommelzolder werden afgehaald. De verhalen daarbij varieerden van opmerkingen, gedichten, anekdotes en citaten. Karien maakte er ware kunstwerken van, die nu te zien zijn in de Rabobank Galerie in De Kring.

De mokken verwerkte ze tot zestien “kletsblokken”, steigerhouten krukken met daarin de ingeleverde en vervolgens kapotgeslagen mokken, aangevuld met een tweecomponenten hars. Je kan erop zitten en met anderen kletsen, maar ook op zoek gaan naar je eigen mok.

De (gelamineerde) verhalen hebben een jaar lang bij de mokken aan de bouwhekken in de Tongerlotuin gehangen. Met rood garen stikte Karien al die verhalen aan elkaar, zelfs de briefjes die helemaal waren verbleekt. Er is een bijzonder patchwork van verhalen, opmerkingen, anekdotes en citaten ontstaan. De rode draad verbindt al deze verhalen.

De tentoonstelling is tijdens kantooruren te zien in de Rabobank Galerie van De Kring. In de zomervakantie zijn De Kring en de galerie gesloten. Het Tongerlohuys en Over de Tong zijn dan wel geopend.

Patchwork verhalen
Een bijzonder patchwork van verhalen, opmerkingen, anekdotes en citaten over de mokken.