web analytics

Kinderarts Sultan Duyar (Bravis) trekt de stad in om over gezond leven te praten

Op vrijdagavond 14 september is in bibliotheek VANnU aan de Markt in Roosendaal een discussie-avond met als thema ‘Zitten is het nieuwe roken’. Het is de eerste van vier discussie-avonden van kinderarts Dr Sultan Duyar (Bravis) en organisator Ayse Duyar voor ouders en kinderen over actuele gezondheidsthema’s. De discussie is van 19:00 – 20:00 uur.

Tijdens deze avonden wordt er op persoonlijke en interactieve wijze gediscussieerd over thema’s als een gezonde levensstijl, bewegen en zorg onder de noemer #DrSultanTalks. ‘Daarmee komt het ziekenhuis de stad in’, aldus de organisatie.

Quiz met prijzen
‘Ouders met kinderen vanaf 10 jaar kunnen zich aanmelden voor ‘Zitten is het nieuwe roken’. Het is allerminst een gewoon discussieprogrammas: het programma bestaat onder andere uit een interactieve quiz over gezondheid en bewegen. Hier kunnen verschillende prijzen gewonnen worden, waaronder een gesigneerde bokshandschoen van Rico Verhoeven, waardebonnen ter waarde van € 50,-van Mervosport en een voetbalshirt van Galatasaray-speler Garry Mendes Rodrigues’, kondigt de organisatie aan.

Shakefiets
Ook kan er een ritje gemaakt worden op de Shakefiets: een fiets met een blender, waarmee je zelf je smoothie bij elkaar trapt. Daarnaast is er een personal trainer aanwezig, die twee sportoefeningen verzorgt waar alle aanwezigen aan mee kunnen doen.

Duyar werkt als kinderarts in het Bravis ziekenhuis. Eerder heeft ze drie jaar gewerkt in Istanbul (Turkije). Hier zette ze diverse projecten op, vaak gerelateerd aan overgewicht bij kinderen. Het in beweging en fit krijgen van kinderen is daar een voorbeeld van.

Samen
‘We moeten naar de mensen toe’, aldus Duyar. ‘Denken artsen, ouders en kinderen bijvoorbeeld hetzelfde over gezondheid en bewegen? Tijdens deze discussieavonden willen we hierover op een persoonlijke en laagdrempelige manier met elkaar in gesprek gaan. Alleen samen kunnen we oplossingen bedenken voor een gezonde levensstijl voor kinderen én hun ouders.’

Aanmelden voor ‘Zitten is het nieuwe roken’ is gratis en kan via de website van de bibliotheek. Er worden ook nog drie andere discussieavonden georganiseerd:
– Een eenzaam kind is niet hip op vrijdag 5 oktober
– 3xD (Dik, Dom en Druk) de sociale media jetlag op zaterdag 27 oktober
– Thuiszittende kinderen met autisme is niet OK op vrijdag 9 november

Foto boven: Kinderarts Sultan Duyar (links (met naast zich vlogger Ecem Kilicaslan, in de Passage in Roosendaal)

❯ Aanmelden voor 14 september
❯ Zie ook Dr Sultan Talks op Instagram


Dr Sultan Duyar zet zich al jaren in om kinderen in beweging te krijgen (video uit 2016)