web analytics

Kijkje in de kleedkamer van BSC-speelsters

In de Veronica-tv-serie ‘De kleedkamer’ was in aflevering 7 van dinsdag 31 oktober het eerste damesteam van BSC uit Roosendaal een van de drie geportretteerde sportteams. Daarvoor werd in september vóór de wedstrijd, in de pauze en na afloop gefilmd in de kleedkamer. Die opnamen werden gelardeerd met quotes van de speeelsters Maartje (31), Naoul (26), Francien (30) en Rosa (28) en trainer Patrick (44).

De realityserie brengt vriendschap, teamspirit en prestaties in beeld. “Het doel van het programma is dan ook dat Nederland ziet wat het betekent om samen plezier te hebben, samen iets te bereiken, samen te winnen, samen te verliezen of samen moeilijke tijden te overwinnen”, aldus de producenten.

In het geval van BSC gaat het, zo blijkt aan het eind van de aflevering, vooral om ‘samen te verliezen’. Geheel onverwacht verloor het team een bekerwedstrijd tegen een op papier zwakkere ploeg met 0-2. Rosa legt uit dat het fout ging in de tweede helft. ‘Zij kregen maar twee kansen, wij wel twintig…’ en Maartje verwoordt de teleurstelling: ‘Als wij verliezen, dan balen we echt heel hard. Daar kan je sip over doen, maar het is toch maar beter om gewoon een biertje open te trekken. Dat laatste is beter voor de sfeer. En dat is ook wel een beetje wat ons team is…’

En toen gingen er de kroonkurken van de flesjes uit het meegebrachte kratje Jupiler er af…

❯ Terug kijken naar aflevering 7, van 31 oktober

kleedkamer bsc