web analytics

Kiendermiddag met toneel en optocht (5 maart)

Op dinsdagmiddag 5 maart kunnen de prallen en brakken van Tullepetaonestad in hun eigen optocht weer laten zien hoe leuk en creatief ze zijn. Inschrijven kan nu al online via de website van Stichting Carnaval Roosendaal, maar ook dinsdag tijdens het Kiendermiddag-spektakel bij de RABO-kar nabij de Tullepetaon op de Markt.

De kienderoptocht vertrekt direct na afloop van de Kiendermiddag en de route is over de Markt naar de Molenstraat, draaien bij Jaxx, en terug via het Tongerloplein weer de Markt op. Uiteraard vinden alle prallen en brakken het leuk als de grote Tullepetaone ze aanmoedigen langs de kant. De jeugdmiddag wordt afgesloten met een prijsuitreiking op de Markt.

Deelname is gratis. De leukste drie deelnemers krijgen een ludieke beker en alle deelnemertjes krijgen natuurlijk applaus.

Toneelstuk
De Kiendermiddag begint dinsdag 5 maart om 14:00 uur met een waanzinnig leuk toneelstuk met de Hoogheid, Nar en Sjampetter in de hoofdrollen. Deze middag is vooral dé middag van de Nar en de prallen en brakken. Kinderen kunnen meezingen met het speciale kiendermiddaglied en kunnen er voor zorgen dat het avontuur van het Narreke goed afloopt.

De optocht volgt daarna, om omstreeks half drie. Na afloop is de prijsuitreiking vanaf het podium van de kindermiddag op de Markt. Aansluitend wordt natuurlijk ook traditiegetrouw de Vossepluim uitgereikt aan de persoon die zich uitermate ingezet heeft voor het Roosendaalse kindercarnaval.