web analytics

Kerstmiddag voor het hele gezin op het Tplein (16 dec)

Op zondagmiddag 16 december is er – net als vorig jaar – een gezellige kerstmiddag op het Tongerloplein in Roosendaal voor het hele gezin, georganiseerd door Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo. In het begin van de middag zijn er allerlei activiteiten voor kinderen en om 16:00 uur begint een muzikaal programma voor volwassenen.

Zo is er een gospelkoor onder leiding van Martine van de Kar en een kerstorkest onder leiding van Jasper van Overveld. Er is niet alleen veel te beluisteren, maar er kan ook worden meegezongen. De middag begint rond 13:00 uur en duurt tot plm 18:00 uur.

Kerst Express
De jeugd kan zich uitleven op een licht- en geluidgevend springkussen in de vorm van een enorme iglo en uit te rusten in één van de wagonnetjes van de Tongerlo Kerst Express om een rondje mee te rijden. Een Dickens-zanggroep zingt sfeervolle kerstliedjes, die iedereen mee kan zingen. Voor de creatieve jeugd staan Josina en Mandy klaar in een (verwarmde) tent om mooie kerstknutselwerkjes te maken. Ook kunnen de kinderen zich laten schminken door Jennis.

Gratis poffertjes
Om de honger te stillen zijn er gratis poffertjes bij de poffertjeskraam. In een van de tenten zijn ook warme cholademelk of voor de ouders Glühwein te vrkrijgen.

Muziekmeneer Ronald
Om 14.00 uur gaat Muziekmeneer Ronald samen met de kinderen muziek maken. Daar is een verwamde tent voor gereserveerd, maar bij heel slecht weer kan men in De Moriaan terecht. Ook de Kerstman met zijn arrenslee die door een paard wordt getrokken, en zijn Elfjes komen langs. Dat gebeurt tussen 15:00 en 16:00 uur. Kinderen kunnen met de kerstman op de foto.