web analytics

Kermiskoers dit jaar met Dikke Mannen Race (8 sept)

De Roosendaalse Kermisronde komt dit jaar met een primeur: een Dikke Mannen Race over 15 kilometer. De 82e Kermisronde Roosendaal wordt verreden op zondag 8 september. Start en finish zijn zoals gewoonlijk op de Kade. Het parcours is 1450 meter lang.

Deze categorie is voor ‘volslanke renners boven de 95 kilo die nog wel een sportieve uitdaging zoeken op wedstrijdniveau’, zo laat de organisatie weten. ‘Inschrijven is gratis, en er zijn mooie premies. Smokkelen met gewicht is er niet bij, want bij twijfelgevallen controleren we op gewicht’. Die 95 kilo is overigens ‘schoon aan de haak’.

De wedstrijd is vooral bedoeld voor mannen die willen laten zien dat ze nog steeds kunnen koersen en wel eens willen winnen op de beroemde (wieler)Kade van Roosendaal. Deelname staat open voor sportievelingen die lid zijn van een wielervereniging met of zonder licentie of die vinden dat ze gewoon hard kunnen rijden op een wielrennersfiets.
Inschrijven kan via Kermisronde@gmail.com

De Dikke Mannen Race is een van de vier wedstrijden van de Kermisronde. De overige wedstrijden zijn over 60 km, deze speciale is ingekort tot 15 kilometer.

PROGRAMMA:
13:00 uur: Junioren 60 km
14:45 uur: Sportklasse BWF/TMZ 60 km
16:30 uur: Dikke Mannen Race (15 km)
17:30 uur: Amateurs A/BW/TMZ 60 km

Parcors
De start en finish zijn op de Kade. Verder: langs Kadeplein, Turfberg, Frans Halslaan, Clemens Maria Hofbauerstraat, Van Goghlaan, Jan Vermeerlaan, Burg. Freijterslaan en Kade.
De permanence is in De Distel aan de Kade. Inschrijven kan daar langs de achterzijde.